Po sedliacky pečené husacie stehná

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 18. októbra 2015
Po sedliacky pečené husacie stehná
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
150 g
5 strúčikov
100 g
150 g
100 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Nasolené husacie stehná vložíme do pekáča spolu s koreňovou zeleninou, cesnakom, cibuľou a prikryté pečieme pri teplote 180 °C 120 minút, v polovici pečenia pridáme zemiaky s nakrájanou slaninkou a rascou a spolu dopečieme.

  2. 2

    Pred koncom pečenia pekáč otvoríme a zapečieme dozlatista. Ako prílohu môžeme podávať aj nakladanú zeleninu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia