Marakujové bavarois v lístkovej vaničke

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Marakujové bavarois v lístkovej vaničke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

Krém:
200 ml
200 ml
6 ks
6 plátkov
5 g
4 plody
200 g
120 g
Pyré:
250 g
200 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Krém: Mlieko so smotanou zohrejeme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme kukuričný škrob. Všetko spolu premiešame a prevaríme. Pridáme vydlabanú marakuju a dôkladne prepasírujeme. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zamiešame do marakujovej zmesi. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu.

  2. 2

    Pyré: Marhule dáme variť do pomarančového džúsu. Necháme zredukovať na polovicu a rozmixujeme.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme a preložíme do nízkej tortovej formy. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Pečieme 15 minút pri 165 °C.

  4. 4

    Potom odstránime záťaž a dopečieme ďalších 10 minút. Vychladnuté cesto plníme marakujovým krémom a pri podávaní prelejeme marhuľovým pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia