Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. novembra 2015
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept)
Foto: babkamt

V záhrade som včera našla pekný kôpor. Kúpila som hovädziu hrudku a jednu kosť. Uvarila som dnes hovädziu polievku. Mäso z polievky som Zobraziť celý popisV záhrade som včera našla pekný kôpor. Kúpila som hovädziu hrudku a jednu kosť. Uvarila som dnes hovädziu polievku. Mäso z polievky som dala ku kôprovej omáčke. V mrazničke som mala jednu kysnutú knedľu. Prirobila som k nej jednu žemľovú. Všetci sme si pochutnali na výbornom obede. Každý sme si naložili dva krát:-)

Suroviny

700 g
 čerstvý
1 PL
4 PL
250 ml
500 ml
podľa chuti
žemľová knedľa:
5 ks z predošlého dňa
2 ks
100 ml
50 ml
1 ks malá
troška
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Prvé som ráno postavila na polievku. Do polievky zvyknem dávať aj paradajku a papriku PCR. Paprika bola štipľavá:-) Manžel chcel k omáčke aj varené vajíčko. Tak som dala uvariť štyri vajíčka na tvrdo.

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V záhrade som odtrhla tento rok asi posledný mladý kôpor.

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zarobila som na žemľovú knedľu z 5 rožkov. Postup som nefotila. Robila som túto knedľu, ale bez pridania slaninky. http://varecha.pravda.sk/recepty/zemlova-knedla-s-oravskou-slaninou-fotorecept/50468-recept.html

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájala som mäso, čerstvo uvarenú žemľovú knedľu, prihriala som kysnutú knedľu z mrazničky. Terezka očistila vajíčka a pripravila stôl. Ako poslednú som spravila omáčku.

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spravila som veľký hrniec kôprovej. Len sa tak po nej zaprášilo. Na oleji som spravila bledú zásmažku, zaliala som ju mliekom. Miešala som ju metličkou, aby v nej neboli hrčky.V troche mlieka som rozmiešala kyslú smotanu s trochou múky. Pridala som ju k omáčke. Osolila som ju, pridala som mleté biele korenie, trochu cukru. Omáčku som prevarila, aby sa stratila chuť surovej múky. Trochu som ju osladila. Do vypnutej omáčky som pridala nasekaný čerstvý kôpor a ocot. Omáčku som premiešala. Na vrch som dala maslo, ktoré omáčku zjemní.

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na stôl som dala hrniec kôprovej omáčky, nakrájané hovädzie mäso z polievky, kysnutú knedľu, žemľovú knedľu a uvarené vajíčka.

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toto je moja porcia. Repete bolo s žemľovou knedľou:-)

    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marika21
Pre mňa vynikajúci obed. Zostalo ešte priletím dnes. Tak toto môžem.KK5*
denyany
Aj ja milujem kôprovku! Dokonca by som si ju dala radšej ako cookies, čo si pridala dnes. Také chute si mi narobila...
radost
ja byť tvoj muž-vybozkával bych s vďakou svoju ženu..toto je všetkých nás milované menu..:-)
frezia68
Robím ako Ty,len na záver pridávam citrónovú šťavu.Kvôli tomu mrazím mladý kôpor a mám ho dosť k varenému mäsu a tiež musí byť na tanieri štedro :-),ako na Tvojom tanieri :-).
bubaya
Môžete variť čo chcete, môžete tu pridávať čo chcete, krásne nafotené, super postup, vynikajúce, exotické, novátorské......ale keď sa tu zjaví recept na kôprovku, segedín, guláš......tak všetci mľaskajú a mňamkajú, a kľudne by vymenili švejčužu, alebo gordonblu za tanier kôprovky. Ja by som si dala aj tú špikovú kostičku. Hodnotím veľmi kladne.
terinka55
U mňa za 5*****, výborne si navarila. S chuťou by som sa ponúkla a možno rovno aj dupľu :-). Pochvala!
sracz
Milá, šikovná, pracovitá včielka Babča, @babkamt aj táto Tvoja 5* dobrota je moja "parketa"! Žiaľ kôpor, ktorý ľúbim na kilá, nemá rád mňa, preto s Tvojim láskavým dovolením, by som úplný záver Tvojeho postupu "parafrázoval" postrúhaným "kvašákom", alebo chrenom!
jozka2
Koprovku robim casto.Moja dcera ju miluje.Dobry,chutny obrdik,len prisadnut.5*
mesiar50
Kôprovú omáčku mám veľmi rád a tá tvoja vyzerá prinajmenšom skvelo.
jarunka
No to by som si dala s velkou chutou! Davno sme nemali.
babkamt
@marika21 obed bol naozaj výborný. K polievke som spravila domáce slížiky, dokonca , hoci polievka trochu štípala, no zjedla ju aj vnučka. A tá kôprová omáčke s hovädzím mäsom je iný level:-) A na výber boli dva druhy knedlí. Všetci sme si dali dupľu:-)
@kimlo , @denyany , @radost tiež ju mám rada:-)
@frezia68 tiež dávam kôpor do mrazničky. No bola by škoda nevyužiť posledný čerstvý kôpor, ktorý vzišiel z vysemeneného kôpru.
@bubaja pekne si to napísala. Naozaj niet nad osvedčenú klasiku. Na tej si pochutnajú všetci. Občas skúšam nové recepty a som sklamaná, keď mi to manžel odmietne jesť s tým, že mu to nechutí.
@terinka55 som rada, že by si si z nej dala aj dupľu:-)
@sracz pôvodne som chcela spraviť chrenovú, no bála som sa, či ju vnučka zje. Tú si spravíme, keď u nás nebude vnučka.Ty si vynachádzavý, hneď máš až dve náhrady za kôpor:-) Si kreatívny kuchár:-) @babuska :-) , @jozka2 som rada, že by si prijala pozvanie k stolu:-) @izabelle929 , @mesiar50 tiež patríte do kluby milovníkov tejto omáčky:-) @jarunka tak je načase ju uvariť, keď ste ju dávno nemali.


myskaandrea
mnam mnam mnam...to je ta najlepsia koprova omacka:) dnes som to varila...vdaka za ten vyborny recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia