Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj

janger - fotkajanger, 3. novembra 2015
Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj
Foto: janger

Ak mate radi zazvor, tak by vam tento napoj mal chutit. Vyborny, osviezujuci...Odvtedy, co som recept videla v TV, robila som ho uz parkrat. Zobraziť celý popisAk mate radi zazvor, tak by vam tento napoj mal chutit. Vyborny, osviezujuci...Odvtedy, co som recept videla v TV, robila som ho uz parkrat. Povodny recept som si trosku upravila.

Suroviny

50 g
1 ks
170 g
1/8 čl
1,5 l




Postup

  1. 1

    Postruhame cerstvy zazvor.

    Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj - obrázok 1
  2. 2

    Pridame med, citronovu stavu, kvasnice, trosku vlaznej vody. Dobre zamiesame. Mnozstva v recepte su len orientacne. Ak mate radi sladsie, mozete pridat viac medu. Ja som skusala suroviny aj v inom pomere, ale takto nam to vyhovuje.

  3. 3

    Vlejeme to do 1,5 litrovej flase z umelej hmoty. Dolejeme vlaznu vodu, tak asi 5cm od vrchu. Pozor, nenaplnte flasu uplne! Uzavrieme.

    Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj - obrázok 3
  4. 4

    Flasu parkrat prevratime, aby sa obsah dobre premiesal. Nechame stat pri izbovej teplote tak asi 8-10 hodin. Obcas flasu prevratime hore-dole. Po tych priblizne 8 hodinach bude flasa stale tvrdsia a tvrdsia. Ked uz je uplne tvrda, to znamena, ze napoj je hotovy.

  5. 5

    Treba to otvarat velmi opatrne. Ja si to vzdy dam pre istotu do umyvadla. Bude to trochu kypiet. Potom cez sitko nalejeme do pohara a mozeme ochutnat. Po otvoreni uz treba napoj udrziavat v chladnicke. A vychladeny je aj chutnejsi.

  6. 6

    Odfotila som pohar aj zblizka, chcela som ukazat bublinky, ktore sa vytvorili. Neviem, ci je to dobre vidiet.

    Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj - obrázok 6
  7. 7

    Neviem, ci sa tym kvasenim vytvorilo aj trosku alkoholu...Mala som pocit, akoby mi to mierne udrelo do hlavy. Nuz,...ale mne udrie do hlavy, ked si na alkohol co i len len zmyslim :-).

  8. 8

    Na zdravie!

Diskusia k receptu

alena45
robila som toto "šampanské" z bazových kvetov, takže si viem dobre predstaviť, aké je to chutné a osviežujúce.
valeri
určite si ho spravím, ja Ti zase prikladám recept na "Zázvorovicu"


Recept na Zázvorový likér ZÁZVOROVICA:

0,5 l vodky alebo kvalitnej domácej pálenky
125 g medu (asi 6 PL),
125 g čerstvo nastruhaného zázvoru,
1 olúpaný, na plátky nakrájaný citrón.



Necháme lúhovať / macerovať 3 dni, potom precedíme cez sitko naspäť do fľaše a každý večer užívame polievkovú lyžicu až 5cl "panáka".
Celú zimu nebudete prechladnutí a chrípka vás "obíde"


julica
ALE je druh piva (horne kvasenie), spravila si vlastne zazvorove pivo :)
janger
@alena45 , bazovy napoj som pila este volakedy velmi davno, velmi tiez chutny napoj je to.... Toto ma taku ozaj zazvorovu chut,velmi osviezujuce, hlavne v lete. @kukulienka , budem rada, ak vyskusas a das vediet...@valeri , tak ten tvoj napoj moze byt tiez vyborny, dakujem, ze si pridala....@farbuska , dufam, ze bude chutit....@julica , mas pravdu, viem. Tu, v Holandsku toto volaju tiez aj zazvorove pivo. Su druhy aj bez alkoholu, aj alkoholicke. @dievcata , dakujem vam za nahliadnutie a za vase komentiky :-). Pozdravujem.
jozka2
Jednu 5* mas odo mna a druhu 5*davam @valeri.Je to vlastne fermentovany napoj veeelmi chutny a zdravy,lebo prebieha v nom mliecne kvasenie,len som prekvapena,ze sa flasa nechava tesno uzatvorena.Nechcem upravovat tvoj recept/ a urcite cim skor vyskusam/,len chcem povedat,ze robim z kazdeho zbytku ovocia,ale nechavam slabo uzavrete aby mohol unikat kyslicnik uhlicity a toto je pre mna nove.Viem si zivo predstavit tvoj napoj mierne perlivy s vybornou chutou.Vdaka,ze si ho tu pridala.
jozka2
Este snad nie je od veci ak tu pridam,ze flasu pomaly otvarat a pod 45 stup.uhlom,ak sa otvara rovno ma tendenciu vysumiet von.
janger
@jozka2 , dakujem ti za prispevok a hodnotenie. Ja som sa v tom, ci treba flasu dobre zatiahnut, drzala receptu. Myslim, ze ak by bola flasa slabo uzavreta, tak by vyprchali vopred bublinky, ci nie? Nuz, napoj bol dobry, takze asi to suhlasi.... Ze flasu treba otvarat opatrne, tak to som v recepte napisla... O tych 45 stupnoch, to som nevedela, dakujem za radu, na buduce to vyskusam, ci budem badat rozdiel. Clovek sa uci stale, no nie :-)? @hrusticka76 , no ty si rychla....Dakujem za doveru, ze si vyskusala a mam velku radost, ze chutilo :-).
janger
@imranna , potesila som sa tvojej sprave. Tesim sa, ak niekomu recept chuti. Dakujem :-).
kukulienka71
mne to strašne chutí! a potom dobre vyštípe hrdlo:-) malá (ako všetky deti) samozrejme musela ochutnať, tak len na jazýček,som dovolila, aby jej neuškodilo. Vraj keď bude veľká, bude si také robiť stále:-)) takže u nás má tento nápoj veľký úspech, ďakujem pekne za návod, @janger


janger
@kukulienka , no to je parada :-). Aj bublinky tam vidim :-)...Veru, vystipe to. A vies, kedy este viac vystipe? Ak to neprecedis cez sitko, ale nalejes si aj ten postruhany zazvor...Tak aj malej maskrtnici chutilo? Tesim sa a dakujem za spravu a fotografiu.
jerica
Jani, @janger to je milé, vždy lepšie keď udrie v hlave limonáda, ako kladivom, alebo hlavou do dverí .
Hneď teraz si to idem zarobiť, všetko mám :-)
babav
Zaujimavy napoj , nepochybne zdravy .Vsetko zazvorove mi velmi chuti . Vdaka za recept Janka . Jedine co by som radsej pouzila je flasa zo skla namiesto z plastu , lebo nema dobru reputaciu ...
janger
Jarmilka, ja som vcera vecer mala presne to iste, tie iste pocity, pozerala som asi do pol druhej...Velmi smutne... Dakujem ti za fotky, tesim sa, ze si vyskusala a dufam, ze aj chutilo. Pozdravujem...
janger
@babav , Vlasticka, dakujem...Bez tych plastov tazko v dnesnej dobe, pravda?
jerica
Janka, chutilo, budem si to robiť častejšie, pridám si aj čili papričku, nech to má ešte "grády" ja som si tiež myslela , že dám do sklenenej fľašky, len tam by som nemala ten pocit pnutia.
janger
@jerica , Jarmilka, prepac moju neskoru reakciu...Tesi ma, ze chutilo. Ak chces grady, tak mozes dat zazvoru este viac, tak ti to hrdlo vystipe :-)))... Tie cili, to by mi nenapadlo, ale moze to byt fajn, ak mas rada stiplave.
aroooo
dnes som objavila tento nanajvýš zaujímavý a chutný zázvorový nápoj, len by ma zaujímalo, či tam necítiť tie kvasnice? kk a určite vyskúšam, zázvor mám rada
janger
@aroooo , necitit. Toho drozdia je tam strasne malo, 1/8 caj.lyzicky...v povodnom recepte bolo viac, aj tak som skusala, ale toto mnozstvo uplne staci. Ved niekedy skus... ak mas rada zazvor, tak som presvedcena, ze ti to bude chutit ☺.
conscientia
...áááá, toto je ten "infamous" alias neslávne známy recept. Najlepší, aký poznám. Vyskúšaný. A brata takmer stál vodičák.
janger
@Conscientia (6.6.2016 21:21)

Dakujem za komentar....a kolko brat nafukal? Nebolo to z niecoho ineho ;-)))?
frezia
Hned si idem tento napoj urobit. Skoda, ze som ho objavila az teraz.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia