Polievka z pečenej červenej papriky fotorecept

zuzanami - bez fotkyzuzanami, 14. novembra 2015
Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept)
Foto: zuzanami

Inšpiráciu na túto polievku mám od kamarátky Lenky. Je to jednoduchý recept a v našej rodine sa stal hitom tohto leta. Skúste a budete Zobraziť celý popisInšpiráciu na túto polievku mám od kamarátky Lenky. Je to jednoduchý recept a v našej rodine sa stal hitom tohto leta. Skúste a budete prekvapení. Maslo môžete nahradiť napríklad kokosovým alebo iným olejom. Smotanu tiež možno nahradiť napríklad sójovým mliekom alebo mandľovým mliekom. Polievka je chutná aj bez smotany.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
1 ks
1 strúčik
50 g
500 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Červenú hrubostennú papriku zbavíme jadrovníkov, rozdelíme na polovice, poukladáme na suchý plech a v rozohriatej rúre pečieme 25 - 30 minút pri 200 °C. Správne upečená je, keď sa na nej vytvárajú "bublinky".

    Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku necháme ochladnúť. Zbavíme ju šupy. Ide to pomerne jednoducho.

    Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle v hrnci opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme ošúpanú papriku a zalejeme vodou, ale len toľko, aby bola paprika ponorená. Necháme zovrieť.

    Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, soľ, čierne korenie a provensálske korenie podľa chuti. Polievka má vynikajúcu chuť aj akéhokoľvek korenia. Necháme už len zovrieť a môžeme servírovať. Najlepšie sa nám osvedčila s nadrobno pokrájaným chlebíkom nasucho upečeným v rúre.

    Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Pekný recept. Verím, že tvoja polievka je veľmi chutná a voňavá. Vitaj na vareche!
sracz
... milá @zuzkami Tvoja polievka vonia až sem. hriech by bol neskúsiť!
farbuska
takúto, alebo veľmi podobnú, polievku poznám. je skutočne vynikajúca.
mijaita
@zuzanami recept jsem pojala spis jako inspiraci, nemam rada provensalske koreni a protoze varim z pecenych paprik polívku s rajskyma, uvarila stejně jen z tech pecenych paprik. Pouze sůl, pepr, smetana a posypala jsem celerovou natí a isotem. Výborná, lahodná, děkuji i za tu inspiraci!


morenajea
odskúšané: výborná polievka, na dochutenie som použila ešte šťavu z polky citróna. Na ozdobu: chlebová striedka pokvapkaná olivovým olejom, ochutená sušeným cesnakom a pečená v rúre.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia