Jarná praženica so žihľavou

peter9766 - fotkapeter9766, 30. marca 2010

U nás to sú veľkonočné raňajky (ak narastie žihľava). Na vôňu restovanej žihľavy asi nikdy nezabudnem.

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

4-5 lyžíc
1 lyžica
3 ks




Postup

  1. 1

    Mladé lístky orestujeme na masle a pridáme rozmiešané vajíčka. Vymiešame do potrebnej hustoty a osolíme. Podávame s čiernym chlebom.

Diskusia k receptu

slnieckosom
Nuž šalát a aj omáčku som už jedla, ale praženičku nie, isto skúsim, ďakujem :-)))
babidka
v jari ked zacne rast prva zihlava tak to robievame tiez, je to naozaj vyborne . chutky si mi narobil , ale u nas este len schadza sneh a tak si musim pockat...:-(((
sjuz
no, keď nejakú nájdem, určite skúsim :)
peter9766
Ešte chcem dodať, že namiesto žihľavy sa môže pridať červená redkvička :-) Dobrú chuť......
jezibabka1
@babidka moja zlatá, nám už pred blokom kvitnú krokusy, tulipány, zlatý dážď, vydrž poslem Ti teplé slniečko z Košíc :)
tetuska
ja dávam do veľkonočnej praženice na cibuľku na kocky nakrájané bravčové pliecko, keď sa troška pripraží pridám údené mäsko /krkovičku alebo pliecko/, potom dobrú štipľavú klobásku, mletú červenú papriku a nakoniec vajíčka a žíhľavu. Takúto praženicu robievam raz za rok na veľkonočný pondelok, je vynikajúca.
pekarik
ako deti na Veľkonočné raňajky najviac sme sa tešili na praženicu so žihľavou aj dnes som si bol natrhať a tuto tradiciu zachovavam stále
jatanika
na takú pamätám z detstva... (nielen) z veľkonočných sviatkov u babky... roky som nejedla... musím si pripomenúť...
marianne69
....poznam vyborna....robila som aj z cerstveho baby spenatu,tiez mnamkova...