Ďurova kapusta fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 12. decembra 2015

Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi rada. Robievali sme ju zimnom období. Z mäsa Zobraziť celý popisPrečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi rada. Robievali sme ju zimnom období. Z mäsa ktoré behalo po dvore a dalo sa chytiť aj králikov. Takže sa dajú použiť viaceré mäsa.

6 - 8
porcií
40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1300 g
810 g konzerva z Lidla
1 ks väčšia
4-5 strúčikov
1 ČL červená mletá
2 ČL červená mletá
0,5 l
0,75 l
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny je tam skoro všetko až na údenú papriku. Tu som zabudol pridať. Tá smotana ide na záver no tentokrát som ju nedal. Chceli sme zmenu. Pripomínam len kto chce si ju tam dá na tanier. Cukor a ocot som nefotil ten ide na zaver doladiť kapustu. Kuracie štvrte som očistil a orezal od tuku a koží zbytočných a uvaril som s toho vývar.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naporcované štvrte som umyl, osušil. Potom ich osolil posypal kajenskou paprikou, čerstvo mletím korením štyroch farieb a nechal chvíľu postať. Potom som všetky kúsky obalil v hladkej múke.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca väčšieho ( kastról, alebo rajnica) som dal zohriať olej. V ňom so opiekol všetky kúsky s každej strany po dve minúty. Opečené som odložil do teplej rúry nech nevychladnú.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku som dal osmažiť pokrajanú cibuľu až do bledo hneda. Tak aby sa všetka voda vyparila a ostal len čistý olej. Potom som pridal rozpučený a nasekaný cesnak na drobno. Keď cesnak pekne zavonial som hrniec odložil zo sporáka.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz som pridal papriky. Nechal ich chvíľu nech sa vylúhujú v oleji a hrniec znovu dal na sporák.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hneď som do neho pridal paradajkový pretlak a nechal rozvariť.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po rozvarení som pridal kapustu, ktorú som nakrájal na drobno, to aby sa lepšie miešala v hrnci. Nechal zas rozvariť.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz som dal do hrnca opečené kuracie kúsky a zalial vývarom. Osolil a okorenil zomletím korením štyroch farieb. Nechal rozvariť. Treba chvíľami miešať nech nám neprihorí na dno hrnca. Je to dosť husté a ešte aj muka z výpeku. Potom to nechať variť na slabo, len tak trošku bublať. Občas miešať pomaly, aby sa mäso nerozpadlo. Nech drží na kosti. Na zaver môžeme dochutiť podla seba, pridáme ocot a cukor.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 70- tích minútach od zohriatia oleja máme hotovo. Nesledujem jednotlivé časy. Skúsim mäso a viem. Vôňa a chuť je úžasná. Necháme trochu postať nech prejdu chute. Podávame zo zemiakmi rôzneho druhu, alebo s knedľou. Dokonca aj s chlebom je to dobré.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som použil zemiakové pampúšiky. Tie máme radi k tomuto jedlu. Sú to uvarené zemiaky 1 kg očistené a krájané. Potom vodu zliať pridať maslo 50 g a 1 dcl mlieka a 6 PL múka hladká. dobré premiešať a robiť guľky asi asi ako pingpongová lopta. Dať na plech a nechať zapiecť.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Môžeme servírovať na taniere. Želám Vám dobrú chuť.

    Ďurova kapusta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

afataga
dobry rcp, aj pampuchy, len ja by som to robila na masti
begonia2
Toto by som si veru dala hneď. Musí to byt dobré. Asi to zajtra uvarím.
babkamt
tiež sa mi recept páči. Zatiaľ som robila kapustu len s bravčovým mäsom.
mariadra
Hneď by som si nabrala plný tanier, aj kopcom plný. Dobre si navaril.
begonia2
Vďaka za recept to je dobré už sme aj skôr obedovali. Nemohli sme vydržať ta vôňa a chuť báseň. Aj tie pampúchy budem musieť ešte dorobiť tie sú už zjedene.
kukulienka71
veľmi dobre to vyzerá, Ďurova kapusta sa mi páči:-) aj pampúchy k tomu sa hodia, posielam *****
babucka
v pondelok to hned skusam lebo mi na kapustu tecu slinky uz na pohlad to chuti hned by som si nabrala za dobry tanier ale bez masa.Vdaka za vyborny recept.
frezia68
Kurča na kapuste je výborné,ale Ty si to vylepšil a ešte papmpúšiky?Výborne vymýšľaš :-)
sracz
Dnešným dňom, @patroveckypitrs kamarát, sa Váš Ďuri stáva aj mojim priateľom a rád si s ním aj s Tebou sadnem za spoločný stôl!
martinat
Uha. To je dobrota. Mozem zmenit kajenske korenie za klasicku cervenu papriku alebo spanielsku udenu?
To nase cayan tu v CAN je stiplave , ak mame na mysli to iste. Vdaka za odpoved.


sovka62
No teda, čo recept, to skvost. Pre mňa úplne nové kombinácie, kyslá kapusta s kuraťom, kyslá kapusta s rajčinovým pretlakom. Doteraz som pretlak používala len do čerstvej, hlávkovej. Manžel má kapustu veľmi rád, čokoľvek čo len obehlo okolo rajčiny tiež, tak si myslím, že sa mu zavďačím ak vyskúšam. A musím vyskúšať skoro, lebo aj mne sa na ňu slinky zbiehajú.
marika21
Toto by som si dala k obedu. Aspoň jeden pampúšik mohol īsť do sveta- ku mne. 5*KK
pilcik
Ja som použil králika na tento recept, teda @patrovecky to mi ohromne chutilo, dokonca aj manželke a to je už čo povedať. Ja som si dal aj duplu. Dobrota. 5* a dávam do k.k.
1x radost
marianne
Tato durova kapusta, bude mat zarucny uspech u nas, vyzera to vyborne.
citroen
dnes som varil túto kapustovú pochúťku.Recept som dodržal do bodky a oplatilo sa.Ďakujem a ukladám do KK
45678
Blahozelam k zasluzenemu 1. miestu ☺
babkamt
Blahoželám k zaslúženému víťazstvu. Tvoje recepty trónia v mojej kk, čakajú na vyskúšanie:-) Pekný večer ti prajem.
mesiar50
Gratulujem ti k prvému umiestneniu.Nech sa ti aj naďalej takto úspešne darí. :-)