Mäkké medovníčky

blueberry - fotkablueberry, 15. decembra 2015
Mäkké medovníčky
Foto: blueberry

Myslím, že sú nevyhnutné na Vianoce. Tento recept je zdravý a medovníčky sú ihňeď mäkké. Na mojom blogu nájdete viac receptov :-) http://recipesbyblueberry.blogspot.com

40
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
5 PL
5 PL
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Predohrejeme si rúru na 180 stupňov.

  2. 2

    Múku s cukrom, práškom do pečiva a korením zmiešame spolu. Rozpustíme si olej a med a zmiešame ich. Medovú zmes primiešame do múčnej, jemne premiešame s rukami a pridáme vajíčka. Vypracujeme rukou tuhé cesto a dáme ho do chladu na 1 hodinku.

  3. 3

    Vyberiem cesto z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a vykrajujeme. Pečieme ich na papieri na pečenie, potreté vajíčkom cca 10 minút nie viac. Z tohto množstva mi vyšlo 40 kúskov.

Diskusia k receptu

janara
sú nádherné!!! len sa pýtam, nie sú veľmi tenučké? narastú v rúre? či ani nie...nie je tam kypriaci prášok, len sa pýtam, aby som vedela, ako ich ukladať na plech, chcem ich vyskúšať
janara
hop. v popise je vlastne prášok:) až teraz som si všimla...nie je v zozname surovín
blueberry
@janara to záleží od hrúbky cesta. Ja som spravila 2 várky a jedno mi vyšlo tenšie ako je na obrázku a druhé hrubšie a ďakujem za upozornenie zabudla som ho tam pripísať ospravedlňujem sa a ihneď opravím
blueberry
aha dobre ani ja som si to teraz nevšimla keď ste to napísali :)
janara
teda asi zväčšia svoj objem ...dakujem za recept -vítam špaldovú múku, kokosový olej, trstinový cukor :)
nadia56
recept je zaujimavy,vyskusam,ukladam do kk, len drobnost si este uprav, mas prehodene casy prípravy a pecenia, je to sice detail ale taky dobry recept musi byt na 100%, pokojny predvianocny cas ti zelam :-)
anikahl18
Recept som robila presne podľa postupu. Bohužiaľ perníky sú úplne tvrdé !! Vyzerajú a voňajú úžasne avšak tretí deň stále tvrdé . Neviem ci este niekto piekol a mal tu istú ( alebo inú ) skúsenosť. Hľadám recept čo by som používala na dlhšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia