Bravčové mäso na paprike a paradajke fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 25. decembra 2015
Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept)
Foto: babkamt

Suroviny

800 g
1 PL
2 ks
1 čl
2 - 3 ks
1 ks
100 ml
1 kg
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, nakrájala na rezne, osolila a okorenila mletým čiernym korením.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som nakrájala na pol mesiačiky. Papriku na prúžky. Paradajku som narezala do kríža a sparila. Nakrájala som ju na kocky. Tieto zimné paradajky nemajú takú chuť ako v lete. Preto som sa rozhodla, že pridám aj malú fľašku domáceho hustého paradajkového pretlaku. Spravila som si zopár malých fliaš na takýto účel. Ten je na obrázku na pravej strane.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatom oleji som opiekla mäso z oboch strán. Opečené som vybrala na tanier. Do výpeku som dala restovať cibuľu. Do orestovanej cibuli som po stiahnutí z ohňa pridala 1 čl mletej červenej papriky. Premiešala som cibuľu a vrátila na oheň.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som opečené mäso a paradajkový pretlak a jednu nakrájanú paradajku.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som dusila pod pokrievkou.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas dusenia som mäso podlievala hovädzím vývarom, ktorý som varila.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som nakrájanú papriku. Udusené mäso som zahustila 1 čl múky zmiešanej s troškou vody. Nechala som prevariť asi 10 minút. Z uvarených zemiakov som spravila zemiakovú kašu.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zo zemiakovej kaše som na tanieri spravila mantinel, do stredu som dala mäso so šťavou. Obed je hotový, môžeme obedovať.

    Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto je to dobré, viem, lebo aj ja, najmä v lete dávam skoro do každej mäsovej šťavy papriku a paradajku, tak to robievala moja mama, takže pre nás je to normálna klasika. A mám aj hustý pretlak v tube, tiež všade trochu z nej vytlačím, keď by nebola paradajka naporúdzi.
babkamt
@evanaaa hoci som mala doma paradajky, rozhodla som sa pridať aj pretlak. Ten je určite lepší ako nedozreté paradajky, čo sa dajú teraz v decembri kúpiť v obchode.U nás klasika chutí všetkým:-) @masiar50 ďakujem za pristavenie a komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia