Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom

vybusna - bez fotkyvybusna, 3. januára 2016
Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Foto: vybusna

Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac...zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie. Nie je to klasicka cukrarska bohemka, ktora je Zobraziť celý popisTato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac...zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie. Nie je to klasicka cukrarska bohemka, ktora je plnena parizskym kremom, ale chuti prijemne. Kto ma rad hutne zakusky, tak predpokladam, ze si pochuti.

Suroviny

Cesto:
4 ks
130 g
85 g pomleté
30 g
Krém:
4 ks
200 g
150 g jemný
Na dokončenie :




Postup

  1. 1

    Oddelime zltka od bielkov. Ruru rozohrejeme na 200 stupnov. Bielka dame do velkej misy, pridame stipku soli a slahacom ich napenime. Pridame polovicu cukru a slahame …nejake dve minuty…..pridame zbytok cukru a vyslahame super tuhy sneh. Do snehu zlahka zamiesame mlete orechy a nehrudkovite kakao.

  2. 2

    Na plech som dame silikonovy papier na pecenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Dame piect do vyhriatej rury. Ja som piekla nejakych 13 minut…. Strazte si to kazdy podla svojej rury. Upecene cesto je po vytiahnuti z rury akokeby makke a pruzne, ale po vychladnuti trochu stvrdne….je to tak v poriadku.

  3. 3

    Zltkovy krem som robila pomocou mikrovlnky. Takze…zltka som dala do misy, ktora moze ist aj do mikrovlnky. Pridame do nich cukor a slahame rucnym slahacom minimalne 5 minut. Naslahane zltka vlozime do mikorvlnky a vlnime na plny vykon minutu. Po vlneni, zltka zase slahame, kym neschladnu. Vyrazne sa nam doba skrati, ak slahame v studenom vodnom kupeli. Do vychladnutych zltkov nakrajame na drobne kocky maslo a vyslahame krem. Co sa tyka zltkoveho kremu…on ma tendenciu rednut….a to dost velku tendenciu. Slahala som na strednom vykone 10 minut a uz to bolo vela…mozno by stacilo nejakych 7. Uz bol redsi ako by mal byt. Zltkovy krem byva nevyrazny, ak by ste do neho pridali nejaku lyzicu dve, mlete prazene oriesky…bola by to mnamka. Ja som ho planovala ochutit rumom, ale to som zavrhla….to by mi ten krem uz asi zacal tiect.

  4. 4

    Cesto som prerezela pilkovym nozom na tri casti…a kazdy som vykropila rumom. Krem som rozdelila na polovice. Prvou polovicou natrieme prvy plat, priklopime druhym platom, natrieme druhou polovicou kremu a priklopime tretim platom. Odlozime do chladu na stuhnutie. Po stuhnuti polejeme cokoladovou polevou a po ztuhnuti nakrajame na lubovolne kusky. Podla velkosti rezov mozeme nakrajat 15 az 20 kusov.

    Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom - obrázok 4
  5. 5

    Moja mamka ako profesionalna cukrarka po ochutnani tohto zakusku skonstatovala, ze kremu je v nom dost vela, zeby stacilo z 3 zltkov. Takze ak by ste sa chceli , tak z mnozstva kremu odoberte 1/4 a pouzite ho na nieco ine....netusim na co....Tento zltkovy krem ma vynikjaucu vlastnost, ze sa da uchovavat v mraznicke, tak si ho mozete odlozit na ine pouzitie. Pokial sa rozhodnete krem robit len z 3 zltok, tak si vyratajte suroviny na 1 zltok a vynasobte 3xi. Ja udavam rcp v povodnych mnozstvach, aby zodpovedal fotke..

Diskusia k receptu

mimi4
Vyzera chutne a jednoducho chvalim

deria
mňam vyzerá to dobre a zaujal ma rcp, že tam nie je múka. No ale vyhodila som mikrovlnku ...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia