Banánové jednohubky

nickaa - fotkanickaa, 5. februára 2016
Banánové jednohubky
Foto: nickaa

Tento jednoduchý recept zvládne každý a s trochou predstavivosti môžete vytvoriť veľmi pekné pohostenie. Recept je vhodný aj pre celiatikov pokiaľ použijeme bezlepkové piškóty. Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept zvládne každý a s trochou predstavivosti môžete vytvoriť veľmi pekné pohostenie. Recept je vhodný aj pre celiatikov pokiaľ použijeme bezlepkové piškóty.

40 minút
príprava

Suroviny

 (alebo Cera)




Postup

  1. 1

    Na špáradlá napichneme 2 piškóty, medzi ktoré dáme koliesko banánu.

  2. 2

    Takto predpripravené jednohubky namočíme do uvarenej kávy alebo do koncentrovanejšej sirupovej vody alebo do hocičoho podľa chuti a hneď namáčame do rozpustenej čokolády, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli spolu s maslom alebo Cerou.

  3. 3

    Takéto jednohubky je lepšie si ukladať na tácku vystlanú strečfóliou aby sa ľahšie dali odlepiť a zbytočne sa nepoškodili. Nakoniec dozdobíme cukrárskym zdobením. Necháme odpočívať v chlade.

  4. 4

    Pri bezlepkových piškótach jednohubky nenamáčame do sirupu lebo piškóty sú jemnejšie a jednohubky by sa rozpadali. Radšej piškótu natrieme džemom alebo čokoládovou natierkou a na to položíme koliesko banánu.

Diskusia k receptu

surincicka
Klasicke bananove jednohubky su velmi vdacne vzdy sa po nich len tak zaprasi taketo macane som este neskusala ale mozu byt len lepsie ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia