Zubáč s tvarohovými rezancami

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 24. februára 2016
Zubáč s tvarohovými rezancami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 ml
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku a vajce spolu zmiešame, pridáme vodu a vypracujeme cesto na rezance. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plat a nakrájame z neho široké rezance. Tie necháme aspoň chvíľu usušiť.

  2. 2

    Na panvicu dáme zohriať olivový olej, na ktorom opečieme z obidvoch strán zubáča. Po opečení zubáča osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Rezance dáme uvariť vo vriacej a osolenej vode, pridáme do nich tvaroh a sladkú smotanu a najemno nasekanú citrónovú trávu. Podávame k zubáčovi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia