Teplý zeleninový šalát fotorecept

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 4. marca 2016
Teplý zeleninový šalát (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
50 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
180 g
180 g
180 g
240 g
120 g
300 g
150 ml
15 g
5 g




Postup

  1. 1


    Mrkvu a paštrnák osobitne uvaríme v slanej vode. Zelenina by mala byť polomäkká. Po dovarení schladíme v studenej vode. Mrkvu a paštrnák nakrájame na polmesiačiky. Romanecso okrájame na malé ružičky a rovnako ako mrkvu a paštrnák uvaríme v slanej vode a po dovarení schladíme.

  2. 2


    Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C na jednu hodinu. Po dopečení necháme vychladnúť, olúpeme ju a nakrájame na kocky. Krúpy uvaríme domäkka v mierne slanej vode, približne 20 minút. Granátové jablko prekrojíme na polovicu a opatrne z neho vyberieme plody.

  3. 3


    Pred podávaním prehrejeme zeleninu okrem cvikly na olivovom oleji, primiešame uvarené krúpy a granátové jablko a tesne pred podávaním do šalátu zamiešame čerstvý baby špenát a dozdobíme pečenou cviklou. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

frezia
Ten salat je krasny, cez vikend ho urobim, ako prilohu.
saffron
Vyzera nadherne a velmi zdravo. Hotelovy hostia sa u vas teda maju :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia