Pudingovo-ryžová maškrta fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 6. marca 2016
Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept)
Foto: monty469

Tento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou do pohárov. Keďže som si pred nedávnom kúpila srnčí Zobraziť celý popisTento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou do pohárov. Keďže som si pred nedávnom kúpila srnčí chrbát, skúsila som to dať tam, a vznikla taká trojfarebná nepečená maškrta. Nápad s formou som dostala od @izabella929, jej receptík je medzi jej prvými :-) Nech vám chutí !

Suroviny

3 ks
1,5 l
6 PL
250 g
250 g
700 ml
250 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme ryžu. Ja ju varím tak, že najprv ju poriadne prepláchnem, na jeden diel ryže dám dva diely vody, a dám variť na miernom plameni. Keď začne ryža vrieť, po piatich minútach vypnem, zabalím na polhodinu do deky a ryža sama dôjde v pare :-) K mäsu, robím podobne (o tom potom :-) ). Po polhodine je ryža dostatočne mäkká, taká, akú potrebujem do pudingu.

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si dáme variť prvú pudingovú vrstvu. Odmeriame si pol litra mlieka, polovicu vylejeme do hrnca a dáme variť, pridáme 2 PL cukru (dajte podľa vašej chuti, dcéra pridáva 3PL cukru) a 4 kopcovité PL ryže. Medzitým si vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding a vlejeme do vriaceho mlieka s ryžou. Miešame, pokiaľ nezačne bublať. Odstavíme.

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu si vystelieme potravinárskou fóliou, ja som ju doma nemala , tak som použila mikroténový sáčok. Vylejeme polovicu pudingovej zmesi do formy, na to poukladáme odkôstkované višne, ktoré mierne zatlačíme dnu.

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na višne poukladáme piškóty namočené v káve.

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšou vrstou je opäť polovica, tentokrát jahodového ryžového pudingu, ktorý varíme rovnako ako prvý, vanilkový puding. Na vrch poukladáme odkôstkované višne, ktoré mierne zatlačíme a na vrch piškóty namočené v káve. Posledná vrstva je polovica čokoládového ryžového pudingu (rovnaká príprava ako pri prvých dvoch).

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keďže som z každej chuti použila len polovicu, urobila som aj pudingové misky :-)

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tento dezertík je potrebné pripraviť deň vopred, aby poriadne stuhol a dal sa krásne vyklopiť z formy. Včera urobený, dnes vyklopený :-)

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme šľahačku a ozdobíme :-)

    Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jack
No áno,telepatia u nás funguje na 100%.Máš zákusok veľmi pekný a čo je hlavné je to rýchlovka.Ty si ako nezastaviteľný vlak.Čo deň,to nový recept,a keby len jeden.Šikulka šikovná.5* ako inak.
jack
A to nemáme len koláčik podobný ,ale aj kapustový víkend.O chvíľku tu bude moje kapustové mäsko,a ty si mala segedín.Ja asi odpadnem ten víkend sa nám podaril.Však sestrička?Najlepšia na svete.♡
haji
Se picnu, holky! Vy mi dáváte... Po podobném receptu jsem tu už pokukovala a mám ho dokonce uložen! Jen nejsou lidi. Jdu se potupně přenést do kuchyně a něco vytvořit, abych nedopadla jako ten kůň co umřel hlady a gazda říká - ještě jeden den a mohl to umět!
Jste fakt sestry?!
monty469
@Haji (6.3.2016 14:31)

Presne tak milá Haji sme fakt sestry a ona må na svedomí to, že som na varechu začala pridávať recepty.Normalne ma k tomu vyprovokovala a.neľutujem . Inač by som nespoznala takú úžasnū osôbku ako si ty.
monty469
@Izabella929
milá Izabella pri tvojom recepte ma napadlo, ako môžem okrem iného využiť formu.Nám veľmi chutí kombinácia pudingu s ryžou :-). Vtedy dokážem byť veľmi pažravá :-D
@Oline čka fakt je to dobrota, ďakujem vám obom:-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia