Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010
Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

600 g
2 ks
40 g
100 g
100 g
100 g
2,5 dl
2,5 dl
10 g
25 g
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd).

  2. 2

    Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.

Diskusia k receptu

jerica
S kuracinou určite urobím , dík vyzerá to rýchle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia