Slivková bublanina

babkamt - fotkababkamt, 16. apríla 2016
Slivková bublanina
Foto: babkamt

Dnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla som si, že mám ešte zavárané slivky. Tak ma Zobraziť celý popisDnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla som si, že mám ešte zavárané slivky. Tak ma napadlo, že ich využijem na koláč. Doteraz som robievala slivkový koláč z kysnutého cesta s makom. No zdalo sa mi rýchlejšie spraviť bublaninu. Výsledok ma milo prekvapil. Koláč všetkým chutil.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
3 ks
 štipka
1 hrnček
150 ml
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Zavárané slivky som nechala na sitku odkvapkať. Plech 35 x 25 cm som vymastila a vysypala múkou. Rúru som si zapla na 180 stupňov. Ako odmerku som použila 250 ml hrnček. Do misky som rozbila 3 celé vajíčka. Pridala som štipku soli a 1 hr cukru a 1 pl domáceho vanilkového cukru. Dobre som ich vyšľahala do biela. Pridala som 1 hrnček vlažného mlieka, premiešala, potom 150 ml oleja.

  2. 2

    Múku som zmiešala s balíčkom kypriaceho prášku. Po častiach som ju osievala do vyšľahaných vajec. Hotové cesto som dala do pripraveného pekáča. V pravidelných odstupoch som ukladala slivky reznou stranou nahor. Do sliviek som dala škoricový cukor Koláč som piekla 25 minút. Upečený som posypala práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

    Slivková bublanina  - obrázok 2

Diskusia k receptu

terinka55
Jednoduchá, voňavá dobrota. Vyzerá veľmi lákavo. Chválim, dobre si upiekla. U mňa za 5*.
monty469
Bublaniny s rôznym ovocím tiež pečiem, je to veľmi vďačný a rýchly koláčik :-)
babkamt
@Terinka55 (16.4.2016 14:02)

Je to síce jednoduchý koláč, no chutný. Na slivky pasuje škorica. Mali sme doma majstra, tak som chcela niečo ponúknuť po obede.
babkamt
@Patroveckypitrs (16.4.2016 14:33)
Tento rok asi ani nebudem zavárať ovocie, nech sa pojedia vlaňajšie kompóty. U nás sa najviac minie kompót k ryžovému nákypu.
@Izabella929 ovocné koláče rada pečiem. Súhlasím, že sa mi táto bublanina vydarila.
@Monty469 ďakujem za nahliadnutie a komentár.
aroooo
určite chutná, ja zvyknem robievať hrnčekovú makovú bublaninu so slivkami od @ čistinky, je ich tu viac, ide mi spolu mak. cesto so slivkami....
babkamt
@Ancicka (17.4.2016 19:12)
V lete robievam bublaninu s čerstvého ovocia. No treba minúť aj zavareniny. Tentoraz som siahla po slivkách. Bublanina bola rýchlo hotová ale aj rýchlo zjedená.
@aroooo pozrela som sa na makovú od @cistinky , vyzerá dobre. Mak so slivkami ja výborná kombinácia. Pre zmenu vyskúšam.
aroooo
@Babkamat vrelo odporúčam, je to rýchly , vynikajúci koláčik - ako tento tvoj a tuším aj s drobenkou, robím ho tiež z kompótu.
babkamt
@Aroooo (18.4.2016 13:01)

Ahoj, tak na tvoje odporúčanie - nabudúce bude podľa teba:-) Ďakujem, že si ma na tento koláč upozornila. Pekný večer ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia