Hovädzie na koriandri fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. apríla 2016

Tento recept je z kategórie pomaly dusených. K mäsu som upiekla zemiakové pampúšiky a prichystala rýchly čerstvý šalát.

3 - 4
porcie
40 minút
príprava
175 minút
na 200 - 140 °C

Suroviny

700 g
2 ks
3 strúčiky
3 PL
2 ČL
5 ks
2 ks
3 ks
1 ČL
0,5 ČL
1,5 dcl
1 hrsť čerstvá (alebo petržlenová)
Pampúchy:
5 ks
1 ks
1 ks
2 PL hustá
cca 5 PL
1 dcl na opekanie




Postup

  1. 1

    Podarilo sa mi kúpiť pekný kus hovädzej hrude bez kosti, stál 4,40 eur. Z chladničky som ho vybrala v predstihu, aby sa aklimatizoval k izbovej teplote. Pokrájala som ho na väčšie kocky.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Koreniny som najprv krátko opiekla na suchej panvici,

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom podrvila v mažiari.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V jenskej mise som opražila na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, neskôr som pridala popučený a posekaný cesnak.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nasledovalo mäso - opiekla som ho v tomto základe pri vyššej teplote. Prisypala som soľ, mletý zázvor a papriku, ak chcete viac pálivé, dajte viac.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešané som zaliala horúcim vývarom, pridala podrvené koreniny, znovu premiešala a zakrytú misu vložila do rúry predhriatej na 200°C.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakúkala som cez okienko a keď tekutina začala znovu vrieť, teplotu som znížila na 140°C. Jedlo si tam takto pobublávalo 2 aj trištvrte hodiny. V polčase som ho ochutnala, s konečným výsledkom sa nedalo ani porovnať. Za ten dlhý čas sa chute perfektne prepojili a každá surovina odovzdala to najlepšie zo seba, mäso bolo mäkkučké, šťava trošku zhustla, ale aj tak jej ostalo dostatok.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posledný krok bolo nasekať petržlenovú vňať a posypať hotovú hovädzinu. Kto má rád koriandrovú vňať, použije tú.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým sa mäso dusilo v rúre, mala som dosť času pripraviť prílohu: pampúchy a šalát. Očistené zemiaky som uvarila v osolenej vode, potom scedila, popučila a nechala vychladnúť. Na zjemnenie chuti som pridala jedno očistené a najemno postrúhané jablko a dve lyžice hustej smotany. Múka je tu potrebná, aby naviazala na seba prebytočnú vlhkosť a vajce, aby pampúšiky držali pokope. V panvici som rozhorúčila olej a mokrými dlaňami som zo zemiakovej hmoty formovala placky. Opekala som ich z každej strany do červena.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nie príliš rýchlo, aby neostali vo vnútri surové.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Čas si môže každý vyrátať približne tak, aby boli jednotlivé jedlá hotové naraz. Tiež som pokrájala na rezance ľadový šalát a kúsok červenej mäsitej papriky, v mise osolila, pokvapkala javorovým sirupom a citrónovou šťavou, dôkladne premiešala a obed sa mohol podávať.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
@Kukulienka jako vždy, krásný recept, ještě krásnější fota a ta vůně!! O tmto mase i pampúšikoch se mi bude v noci zdát!! Oh! Díky za tu nádheru!
klukodvody
Blíží se půlnoc a já dostal hlad. To vypadá tak krásně, že bych si dal hned a ty pampúchy no to je báseň na dobrou noc. Je jasné k.k. a 5*
jerica
@kuku pri tvojich receptoch sa vždy vytešujem , máš to perfektne nielen popísané, ale aj pofotené, pomaly si rolujem a vytešujem sa pri každom bode, a tie krásne zábery ! priam sa slinky zbiehajú :-) *****
babkamt
@Jerica to presne popísala. Súhlasím s ňou do posledného písmenka. Počas pomalého dusenia sa všetky chute prepojili. Verím, že ste si pochutili.*****
marta23
Aj ja sa stotožňujem s Jericou.
Veľmi pekné fotografie, už pri nich sa zbiehajú slinky v ústach. Aj gramatika v texte je v poriadku, dokonca sú aj slová od čiarky vo vete oddelené. Tak, ako má byť. Nádherné!!♥ Keby si tak aj ďalší dali záležať na úprave textu.
veronikkka
tvoj receptík som si podrobne prečítala, krásny kus hrude, perfektné korenenie, vyhrala si sa aj s korením, super príprava, verím, že úžasná chuť, viem si ju živo predstaviť.
výborne zvolená príloha, spolu nádherný recept :-)
niet čo dodať, len že si zaslúžiš viac ako 5*, kiež by sa dalo:-)
p.s. chcem sa spýtať, zvykneš robievať aj plnenú hovädziu hrud? ak áno, tak ako plníš? vopred dakujem za odpoved.
bembo
akonáhle uvidím peknú hovedziu hruď a zoženiem koriandrové semienka už aj urobím.ešte som sa nestretol v obchode s koriand. semienkami kde sa dajú kúpiť?
monty469
Krásny a iste chutný recept,to mäsko muselo byť úžasné a tie pampúchy, no to je dobrý nápad. Ja koriander mám, len zohnať peknú hovädzinku a môžem robiť. Fotopostup perfektný. Ukladám :-)
mesiar50
Hovädzia hruď je veľmi chutné mäso.Dávnejšie som ju robieval ako varenú s paradajkovou omáčkou a hnedľou.Gratulujem k tvojmu prvotriedne a chutne pripravenému jedlu.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
jozefj
Zasa jeden z Top receptov v Tvojom podani5+5*
kukulienka71
Všetky vaše komentáre sú pekné a ja vám veľmi ďakujem:-)
Čo sa týka mäsa, nemusí to byť práve hruď, môže byť aj iný kus menej hodnotného hovädzieho vhodného k vareniu či duseniu, takáto úprava z neho vydoluje to najsamlepšie;-)
denyany
Krásny kus mäsa! A aj jedlo muselo byť krásne chutné. Viem si predstaviť. Zemiakové pampúchy už nie, tie som nikdy nejedla. Ale hádam to zmením;-) .
Pre @Bembo- koriander majú bežné v potravinách- mletý aj celý. Celý- to sú vlastne semienka
izabella929
Krásne chutný obed.-) Koriander moc nepoužívam, pestovala som si ho,ale bol dosť výrazný...
havino
chutné mäsko, fotky na ponúknutie sa, semienka koriandrové mám, tie môžem a sem tam aj používam, ale vňať nie, ta mi vadí, tie pampuchy takto k mäsu som tu už postrehla, aj som si povedala urobím ich, no len ked skleroza moja zabudla na ne
cesminaz
Som si ista,ze jedlo je vyborne @kukulienka :-) a aj tie pampusiky vyzeraju super,no my by sme k tomu urcite mali ryzu :-) Tie pampusiky by boli ako bonus :-)
kopretina
Chuťovka určitě. Použiji jako recept na maso do pomalého hrnce. Koriandr používám i ve směsi pepřů - černý, bílý, zelený, koriandr a červený pepř - on to vlastně není pepř, ale chuť je nasládlá, jemně pikantní a aromatická, je to z brazilského pepřovníku. A koriandr používám i ve směsi s kmínem - naučila mne kamarádka. Ještě jednou děkuji za pěkný recept.
kukulienka71
@Bembo (17.4.2016 09:16)

Ako som už písala, ak nezoženieš hruď, kľudne použi nožinu povedzme. Koriandrové semienka vídam v obchodoch, používam ich rada. Skús a napíš potom:-)Pekný deň ti želám
kukulienka71
@Izabella929 (17.4.2016 15:57)

Izka, ja som tiež pestovala, ale vňať nemôžem ani cítiť, tak už nesejem, len kúpené korenie používam a to rada.
kukulienka71
Ďakujem aj ostatným za milé komentáre, @buba0001 , @havino , @cesminaz , s ryžou tiež super, ale pampúšikmi si vieš dobre vytrieť tanier;-P @kopretina , pomalý hrniec je dobrý pomocník;-) ružové korenie sa mi páči chuťovo a hlavne farbou, je nádherná perleťová:-)
radox1
aj tentoraz si prekvapila inou prilohou,super.
farbuska
Toto iste spravím - vďaka. Koriander mám veľmi rada aj ako korenie, aj vňať. Je to otázka zvyku - kedysi mi bola tiež skôr nepríjemná, ale potom sa to zrazu akosi zvrtlo. Páčia sa mi všetky tvoje recepty - tešia ma nielen chutné jedlá, ale aj krásne fotografie, pekná úprava a v neposlednom rade aj kultivovaná slovenčina.
kukulienka71
@radox1 , ďakujem:-)
@farbuska , žiaľ, ja prichádzam pre svoju vyberavosť o rad určite skvelých chutí, no nateraz si nepomôžem. Dávaš mi ale maličkú nádej;-) A ďakujem aj za pochvalné slová, som rada, že sa ti moja práca páči:-)
macola
Vyskúšal som, ukladám do KK. Vynikajúce!
V polovici dusenia som ochutnal a povedal som si, že kto mi to doma bude jesť, také výrazné, "čudné" chute. Ale konečný výsledok bol perfektný :-)
Hovädzie mäso už nebudem robiť v tlakáči, ale takto, pomalým dusením.
kukulienka71
@Macola (23.4.2016 17:18)

:-)), vďaka za úprimnú a radostnú odozvu. Presne takto som sa aj ja pred časom nadchla pre pomalé dusenie. A tiež presne tak som cítila rozdiel chutí v polčase prípravy:-)
Som rada, že práve môj recept ťa presvedčil. Pekný deň želám.
sara8
Ďakujem veľmi pekne za tip s koriandrom /myslím korenie, vňať aj ja n e z n á š a m/. Pomaly dusené hovädzie je stálica našej kuchyne, ale tento recept mal mimoriadny úspech.Podávala som k nemu gnocchi s medvedím cesnakom. Jedna báseň.
kucharka
Vyborny obed. Ja som pred koncom pridala hokkaido tekvicu a namiesto pampuchov sme mali k tomu cerstvu bagetu. Dakujem.
janny300
Mne sa tvjoj recept paci lebo pouzivas super kombinaciu korenin potom to je zaujimave nie tak nudne ked niekto pozna iba cierne korenie a cervenu papriku❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia