Mungo šalát so špargľou a tuniakom

leushkka - bez fotkyleushkka, 8. mája 2016
Mungo šalát so špargľou a tuniakom
Foto: leushkka
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 konzerva
4 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Mungo som si nechala naklíčiť 2 dni vopred. Takisto môžete použiť kúpené klíčky. Špargľu povaríme 3 min. a scedíme.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme zálievku. Postupne miešame metličkou horčicu, olivový olej, soľ a korenie až sa nám hmota spojí. Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.

  3. 3

    Cibuľku aj s cíbikom jemne nakrájame a všetky suroviny zmiešame. Podávame napríklad s knäckebrotom ako obedový šalát či ľahkú večeru.

Diskusia k receptu

leushkka
@Dogagador (9.5.2016 14:48)

Je to strukovina, fazuľa. Mungo fazuľa je považovaná za veľmi výživnú a zdravú strukovinu. Fazuľa mungo sa používa na varenie a aj na klíčenie, potom sa klíčky konzumujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia