Holandský rezeň

tinca - fotkatinca, 13. mája 2016
Holandský rezeň
Foto: tinca

Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 Zobraziť celý popisTento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.

6 - 7
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g (z lopatky)
200 g
 alebo pažítka
1 KL
Na obalenie:
2 ks
100 ml
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mleté mäso, ja som použila bravčové z lopatky. Syr eidam si postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo na jemno ako máte radi a pridáme ho k mäsu. Ďalej podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú rascu. Chuť dodajú aj čerstvé posekané bylinky. Niekto pridáva aj vajíčko, ja nedávam. Celú zmes dobre najlepšie rukou premiešame a chvíľu necháme postáť.

  2. 2

    Zo zmesi potom odoberáme časti mäsa, vytvarujeme šúľok, z ktorého stlačením medzi dlaňami vyformujeme rezeň.

  3. 3

    Vajíčka si rozšľaháme s mliekom a rezne obaľujeme v klasickom trojobale: hladká múka, vajíčko a strúhanka. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja tak, aby boli rezne zakryté olejom.

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila americké zemiaky s rozmarínom, miešaný zeleninový šalát, ale vhodná príloha je aj zemiaková kaša.

    Holandský rezeň - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
Ahoj, sevas a ciao_ko, @tinca milá kamaláska! Rád Ťa tu opäť vidím a naviac s veľmi "šmačnym" to NL rezníkom. Ja aj takýto smiem a chcem, ale som zvedavý, čo na to náš @mesiar50 alias Majster mäsiar Laci z "Tulapánova"!
klukodvody
Stará dobrá klasika, která se nikdy neomrzí. Moc se mně líbí, když se ji snažíme oživovat. 5*
monty469
Toto poznám, my to voláme syrový rezeň, je to výborné jedlo
atulienka
Tinca, krásne foto a ozaj chutný rezeň. Klasiku som trocha prispôsobila mojim potrebám čo najviac obmedziť lepok. Rezne obaľujem najskôr iba vo vajíčku a potom šup s ním do mletých vlašských orechov miešaných s čerstvo zomletým ľanovým semienkom. Pomer ľubovoľný. Výhodou je aj to, že aj orechy aj ľanové semienko obsahujú olej a obal nenasiakne pri vysmážaní toľko oleja ako klasický trojobal. A chuti to vôbec neuškodí. Keď vyskúšate, uvidíte.
haji
Hned bych si dala říct, dobrý, osvědčený recept, krásné foto. @Atu dobrý nápad!
jack
Presne toto som robila minulú nedeľu.Nevedela som,že je to holandský rezeň.My to tiež voláme mletý rezeň so syrom.Chutnučké.
luss44
robievam aj ja so syrom, polovicu nastrúham a polovicu na kocôčky, už mám čerstvé oregano tak pridám aj to. Máme k nim radi zem.kašu ale Tvoje zemiačky na tanieri by som si rada dala len tak, samé. A rada Ťa tu opäť čítam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia