Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. júna 2016
Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom
Foto: droetker

Komerčný recept

2 poháre 375 ml
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

600 g
50 g
50 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci čiastočne rozmixujeme jahody s brusnicami ručným ponorným mixérom tak, aby v zmesi zostali aj kúsky ovocia.

  2. 2

    Rozmixovanú zmes dôkladne premiešame s jablčnou šťavou a želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.

  3. 3

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

  4. 4

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

  5. 5

    <b>TIP: </b>Miesto sušených brusníc môžeme použiť aj iné sušené ovocie. Napríklad sušené marhule, slivky nebo datle.

    Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia