Pizza torta

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 28. júna 2016
Pizza torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
120 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
240 ml
40 g
10 g
21 g
120 g v šupke uvarené
Obloha:
250 g
20 g
500 g
500 g
2 ks
5 g
10 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.

  2. 2

    Potom rozvaľkáme 2 kusy 500 g cesta na obdĺžnik 50 x 30 cm. Do jedného cesta pridáme rajčinovú omáčku, mozzarellu, šunku a zabalíme do tvaru slimáka. Do druhého cesta pridáme špenát s ricottou a cesnakom a zabalíme do slimáka.

  3. 3

    Zrolované cesto nakrájame na 3 cm rolky a striedavo ukladáme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom (alebo tekvicovými jadierkami). Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista.

Diskusia k receptu

maska10
Zaujimave,napadite,nie stale klasicka pizza, za vyskusanie to stoji.
iwanna
Bez fotiek ! co je pre kuchara "slimak" ? Ktory slimak - sliziak, alebo slimaci domcek ? Alebo myslel pan kuchar zrolovat ? Tento recept straca zmysel, kedze je nezrozumitelny prave v tej jeho inakosti. Nedavam do kk. Naco aj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia