Špaldový chlebík z pekárničky

sasenka2711 - bez fotkysasenka2711, 28. júna 2016

Suroviny

370 ml
250 g
250 g
1 KL
1 a 1/2 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Do formy z pekárničky si dáme najprv smotanu, pridáme soľ, cukor a ocot. Následne vsypeme špaldovú múku, ja dávam 250 g hladkej a 250 g hrubej, dokonca som to už skušala len čisto s polohrubou. Výsledok bol rovnaký. Navrch nasypeme korenie, nemusíte dávať všetko čo som uviedla, to korenie si dávajte podľa svojej chuti, nie každí má rád provensálske korenie. Nakoniec sušené droždie. S množstvo droždia som sa hrala minimálne mesiac kým sa podarilo top chlebík podľa mojích predstáv. Môžete pridať aj rôzne semiačka: tekvicové, ľanové, chia a pod.

  2. 2

    Upozornenie: Skušala som kadečo, rôzne programy, upravovala recepty a čo ja viem čo ešte, a výsledok bol stále rovnaký. Mam pekáreň TEFAL PF610138, a na nej naj program klasický 4, 3:00 aj niečo, váha chlebíka 750 g a najtmavšie prepečenie.Nezabudnúť správne množstvo droždia. A potom Váš chlebík bude vyzerať takto :)

Diskusia k receptu

tonicka53
Chlebík máš ozaj krásny; len v surovinách nemáš koľko octu. 5*
lidia3
ja tiež pečiem chleba zo špaldovej muky a pridavam rôzne ine muky k tomu,ale mne sa zda že na taku muku je malo kvasnic.,
dalmatinka
Neviem koľko toho octu. Inak pečiem podobný, je s jogurtom, s čerstvým droždím, ale nejde tam ocot, preto neviem koľko by som mala dať.
Chcela by som ho vyskúšať s tým suchým droždím, aby som mohla dať
s časovým nastavením večer na ráno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia