Vianočka s hruškou a syrom Brie

elmer - bez fotkyelmer, 29. júna 2016
Vianočka s hruškou a syrom Brie
Foto: elmer

Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so mnou tak dlho vydržala som jej spravil takéto raňajky Zobraziť celý popisTento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so mnou tak dlho vydržala som jej spravil takéto raňajky do postele. Od diéty to má ďaleko, ale tak raz za čas... Pomerne jednoduchý, no skvelý recept. Ak chcete potešiť svoju "starú", tak určite skúste!

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
na 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ako prvé si spravíme vianočkové "toasty". Asi najťažšia časť receptu :) Nakrájajte vianočku na asi 2 cm krajce a opečte na masle pokým ma každá strana peknú hnedú farbu.

  2. 2

    Hrušky. Hrušku prekrojte na polovicu prípadne štvrtinu a vykrojte jadrovník. Následne nakrájajte asi na pol centimetrové prúžky. Hrušky orestujte na masle. Tu je ťažké napísať presný čas, pretože záleží od odrody hrušky a od stupňa dozretia. Hrušky teda opečte tak, aby iba mierne zmäkli, nie úplne do mäkka. Povedzme teda, že v prvom kroku opečte 2-3 minúty. Následne pridajte škoricový cukor a karamelizujte ďalšie 2-3 minúty. Samozrejme občasne premiešajte resp. prevracajte.

  3. 3

    Vyskladanie. Na vianočkové toasty položte skaramelizované hrušky. Môžete tiež poliať trochou masla, ktoré Vám zostalo z restovania hrušiek. Toast s hruškou prikryte plátkom syra Brie a posypte nasekanými vlašskými orechmi. Namiesto syra Brie si viem kľudne predstaviť aj gorgonzolu či roquefort.

  4. 4

    Zapekanie. Cieľom je, aby sa syr na toaste rozpustil. Takisto sa nedá exaktne povedať čas, nakoľko každá rúra pečie inač, môžete použiť iný syr... Preto toasty hlavne sledujte. Zapekajte pri maximálnej teplote dokým sa syr pekne neroztečie a máte hotovo.

    Vianočka s hruškou a syrom Brie - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
tak tento recept posúvam manželovi, nech ma prekvapí v (ne)jedno nedeľné ráno, veľmi sa mi páči tá kombinácia chutí, super!
2x elmer a sracz
cesminaz
Super receptik,alebo skor inspiracia pre muzov ;-)) Dufam,ze nejeden si vezme z teba priklad.Mna receptik a jeho podanie pobavilo,zvladol si to dobre :-) A priatelka bola spokojna?
katka78
Skutočne dobrota! Nie na každý deň, ale raz čas také raňajky potešia. Vďaka za recept @Elmer , prajem vám ešte veľa krásnych spoločných rokov!


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia