Orechovo-čokoládový chilli koláčik

lekorica - fotkalekorica, 30. júna 2016
Orechovo-čokoládový chilli koláčik
Foto: lekorica

Keďže mám veľmi rada pikantné jedlá, chcela som chilli vyskúšať aj v čokoládovej plnke. Chuť chilli sa výborne dopĺňa s čokoládou. Vyskúšajte. Určite neoľutujete. Zobraziť celý popisKeďže mám veľmi rada pikantné jedlá, chcela som chilli vyskúšať aj v čokoládovej plnke. Chuť chilli sa výborne dopĺňa s čokoládou. Vyskúšajte. Určite neoľutujete.

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
1 a 1/2 hrnčeka (môj mal 250 ml)
2 PL
60 g
2 ks
Plnka:
400 g
400 ml
na špičku noža




Postup

  1. 1

    Pomleté orechy zmiešame s medom, roztopeným maslom a bielkami. Pripravíme si 28 cm okrúhly plech a vystelieme ho orechovou zmesou, vyvýšime okraje. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.

  2. 2

    Medzitým si zohrejeme šlahačku a do horúcej nalámeme čokoládu. Miešame pokiaľ sa nám čokoláda so smotanou nespojí. Pridáme chilli a ešte premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nakoniec zmes vylejeme do vychladnutého orechového korpusu a necháme chladiť v chladničke aspoň 4 hodiny. Najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

kecemis
Mam skutocne rad sweet and chilly veci. Podla mna to ide velmi dobre spolu. Tak isto mame radi orechy. Urcite vyskusam. Dakujem
lekorica
@Kecemis (30.6.2016 19:15) @Janara Ďakujem. Určite ho odporúčam a teraz v týchto horúcich dňoch, taký chladený, je pre človeka jednoducho osviežením. ;-)
evanaaa
Chilly čokoláda, chilly koláčik, prečo by nie, najmä ak sú tam také dobré ingrediencie, ako čokoláda, orechy.....dala by som si veru, aj s tým chilly nádychom, ale zasa, podľa mňa to nie je na tieto horúce dni, práveže naopak, lebo nás to chilly zohrieva, musela by som si pot z tváre utierať :)) , takže skôr na zahriatie.......
havino
ej baba jedna, Ty mi hráš na strunu s Tvojimi receptami, horká Lindt s chilli mi nesmie chýbať v mojom šuplíku, už dobrý tretí rok, to je moja záchrana ked sa to nedá vydržať a aj mám a mala som v pláne niečo podobné vyšpekulovať s chilli, ukladám si recept, lebo všetko mi pasuje, ako je celý, dakujem
tiginko
@evanaaa práveže v horúcom lete si máme dopriať teplú sprchu, teplé nápoje a nezaškodí ani čili... síce prvý pocit priam strašný, ale otvoria sa póry a prebytočná horúčava z tela vyfučí. Napokon máš lepší pocit, ako po studenom. Mám to odskúšané, funguje :-)
lekorica
@Evanaaa (30.6.2016 21:43) vôbec sa po ňom nepotíš, práve naopak. Mám odskúšané a ak sa bojíš, chilli tam jednoducho nepridaj. Aj tak to bude určite dobré. ;-) @Kimlo veru fantastická kombinácia. :-) @Havino som rada, že som sa trafila do tvojich chúťok, toto určite neoľutuješ. ;-) @Tiginko pravdu máš, preto aj lekári odporúčajú do stravy pridať pikantné veci. Telo sa parádne detoxikuje. ;-)
katka78
Viem si predstaviť tú skvelú chuť. Pekný recept.
evanaaa
@tiginko a @lekorica , máte pravdu, lebo ja si aj teraz varím navečer horúci čaj a príliš vychladené nápoje nepijem, len viem, že po pikantných jedlách mi tečie aj z nosa:))), takže ako čítam, efekt je podobný pri tom chilly ako aj pri tých teplých nápojoch.
siisa
Tento urobím zajtra ! Neskutočne vyzerá. :) KK a 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia