Morčacie stehno dolné na paprike fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. júla 2016

Večer som vytiahol mäso z mrazničky, že sú to morčacie prsia. Bolo to tak zmrazené, že sa nedalo prečítať. Ráno som ostal prekvapený miesto Zobraziť celý popisVečer som vytiahol mäso z mrazničky, že sú to morčacie prsia. Bolo to tak zmrazené, že sa nedalo prečítať. Ráno som ostal prekvapený miesto morčacích prs to bolo stehno a ešte dolné. Tak som improvizoval. Veru sa vydarilo. Chutilo nám.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1100 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 KL
1/5 KL
1/3 KL
1/3 KL
5 g
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno dolné ma šľachy tak som ho prerezal po dĺžke na tri kusy. Tieto kusy som osolil, okorenil mletým čiernym korením. Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal olej a trochu masla. Na horúcom som to rychlo opiekol, aby sa mäso uzavrelo. To som potom vytiahol a do hrnca dal na výpek pór krájaný na kolieska. Chvíľu podusil a pridal papriky krájané na hrubšie slíže. Chvíľu miešal aby prešli teplom a pridal omáčky aj mäso späť do hrnca. Chvíľu to spolu podusil a pridal koreniny. Zalial som to horúcou vodou tak aby mäso vyčnievalo trochu nad ňu. Po rozvarení som oheň stiahol a nechal to tichučko variť.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po pol hodine som pridal cesnak a soľ. Ďalej nechal pomalý variť. Tak po hodine pozrel mäso. Bolo mäkké a šľachy išli pekné vytiahnuť. Tak mäso som vybral na na tanier, vytiahol všetky šľachy z neho.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetku šťavu v hrnci som rozmixoval ponorným mixérom. Znovu mäso pridal do hrnca rozvaril a ešte dochutil. počas varenia mäsa som pripravil ryžu.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Máme hotovo môžeme servírovať. Je to veľmi chutne v tomto teplom dni. Prajem aj Vám dobrú chuť.

    Morčacie stehno dolné na paprike (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
A já si myslela, že se to děje jenom mně, že mraznička čaruje! Haha Chutný recept jsi vytvořil a o kompozici na talíři nemám pochybu - políbila tě múza! Tleskám!
izabella929
V každom prípade výborné jedlo si navaril.-) tiež sa mi to stáva, že si neoznačím čo to je a potom improvizujem, lebo neviem čo s tým..ale dôležité je, že dobrý a chutný obed.-)
cesminaz
Recept sa mi velmi paci,urcite je to velmi chutne.Ale fakt neviem co su tie gulky na taniery? Tie cervene a hnede..co to je? :-)
klukodvody
Krásné, perfektně vytuněné, chytře napravený omyl. No jak vidím nejsi sám kdo rozmrazí něco a ono je to něco jiného a hlavně já se považuji za mistra světa a tak nic nepopisuji (to přece poznám) a pak koukám jako puk, co jsem to vlastně vyndal. Tož tak.
1x haji
dormella2
Takto som ešte morčacie stehno nerobila. Keď nad tým rozmýšľam s kari a kurkumou to môže byť fakt dobré. Ukladám a v blízkej dobe uvarím.
sracz
Prudko jedlé so sklonom k návykovej závislosti! Naozaj Ti to dobre varí, @patroveckypitrs kamarát s vareškou v ruke!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia