Slaná palacinková torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. júla 2016
Slaná palacinková torta
Foto: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal
400 ml
Na náplň:
250 g
1 ks
250 g čerstvé
4 strúčiky
 štipka
Na ozdobenie:
250 ml
 strúhaný (podľa chuti)
 (napr. tekvicové, slnečnicové)




Postup

  1. 1

    Palacinky pripravíme s vodou podľa návodu na obale a upečieme.

  2. 2

    Špenát vložíme do hrnca a na miernom ohni necháme rozmraziť, cibuľu nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame. Šampiňóny podusíme na cibuľke. Zo špenátu necháme odpariť prebytočnú vodu a pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Šampiňóny osolíme a pridáme štipku rasce.

  3. 3

    V zapekacej miske (ak chceme použiť tortovú formu, vyložíme ju alobalom) prekladáme palacinky striedavo špenátom a šampiňónmi. Postup opakujeme, kým neminieme všetky palacinky. Na poslednú vrchnú palacinku už náplň nedávame.

  4. 4

    Palacinky polejeme smotanou, posypeme strúhaným syrom a semienkami. Zapekaciu misku alebo tortovú formu vložíme do predhriatej rúry a zapečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút

  5. 5

    <b>TIP:</b> Podávame ako samostatné teplé jedlo na obed alebo na večeru so zeleninovým šalátom. Tortu môžeme pripraviť aj z Palaciniek.

Diskusia k receptu

katka78
Nechcem kaziť marketingovému tímu Dr. Oetker túto ľúbivú propagačnú aktivitu, ale to je tento národ naozaj už tak lenivý, že si radšej za €1,20 kúpi 250g zmesi pšeničnej múky, sušeného odtučneného mlieka, múky z vlčieho bôbu, cukru, vlákniny, difosforečnanov, uhličitanov sodných a soli, namiesto toho, aby si sám jednoducho zmiešal MÚKU, VAJCE, MLIEKO a spravil palacinky?!
haji
@Katka78 (16.7.2016 11:28)
Kati, znám pár jedinců, kteří ani toho jednoduchého úkonu schopni nejsou a nejen sypané výrobky kupují. Je to též o placené reklamě, nejinak to bude nejspíš i na Vareche. Tomu rozumím. Daleko smutnější jsou některé zde prezentované recepty Mistrů kuchařských z hohe hotelů.
katka78
@Haji máš pravdu, jedlá aj recepty od "profesionálov" sú samostatná kapitola. O tom by to bolo tiež celkom na dlho.
@Methi viem, že je to aj vo svete, ale sakra tu na Slovensku sa vždy vo veľkom pestovalo, ľudia boli zvyknutí vyprodukovať si kopec surovín svojpomocne, nielen ovo-zel, ale aj mliečne produkty, syry, čaje z byliniek a čo ja viem, čo ešte, upiecť vlastné pečivo, koláče, tak pre kieho frasa potrebujú instantné palacinky?! Toto ma na tom asi frustruje, že tento národ dokáže, ale prestáva chcieť. A to už nehovorím len o palacinkách, to sa dá aplikovať snáď na každú oblasť života a preto radšej končím a idem si niečo dobré uvariť, z toho bude väčší osoh :-) S pokemonmi si to trafila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia