Kuracie burrito

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 7. augusta 2016

Mňamkové :-)

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
300 g
1 hrnček
1 konzerva
2 ks
1 konzerva
1 konzerva
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks
 sušená
 sušený




Postup

  1. 1

    Guacamole:
    Avokádo si rozkrojíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu lyžičkou. Popretláčame vidličkou, môžu ostať aj jemné kúsky. Pridáme na drobno nakrájanú paradajku bez jaderníka, jednu čili papričku, jarnú cibuľku alebo kúsok na drobno nakrájanej cibule, pol strúčika prelisovaného cesnaku. Dochutíme sušeným koriandrom, soľou a šťavou z citróna.

  2. 2

    Ryžu si uvaríme podľa návodu. (Môj návod: Na oleji speníme polovicu na drobno nasekanej cibuľky, pridáme 1 hrnček ryže, chvíľu opečieme s cibuľou, zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody, osolíme a necháme jemne vrieť až kým sa všetká voda nevpije alebo nevyparí.)

  3. 3

    Kuracie prsia si nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme kuracie prsia a opekáme kým nie sú biele, pridáme jednu nadrobno nakrájanú čili papričku a prilejeme konzervu lúpaných paradajok. Chvíľku povaríme aby nám zmes zhustla a zredukovala sa. Dochutíme bazalkou, soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Konzervu fazule a kukurice v chilli omáčke si ohrejeme. Môže byť aj samostatná fazuľa v paradajkovej omáčke.

  5. 5

    Tortily si na chvíľu opečieme z každej strany a plníme úzkym prúžkom ryže, mäsa s omáčkou, fazule a guacamole. Preložíme horný a spodný okraj a stočíme.

  6. 6

    Podávame prekrojené na polovicu.

    Kuracie burrito - obrázok 6

Diskusia k receptu

chica114
mnaaam burrito mám velmi rada, toto urcite vyskúšam niekedy samozrejme dávam 5* a samozrejme aj kk :-) pekne si navarila
siisa
Výborná kombinácia chutí :) dobré jedlo :)
cimo
Pekný recept ale v bode 2 - príprava ryže je asi chyba, predpokladám, že tam má byť po spenení cibule "pridáme jeden hrnček ryže, ..."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia