Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín

sweetlaab - fotkasweetlaab, 10. augusta 2016
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Foto: sweetlaab

Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s omáčkami, mäsom, zeleninou a inými prísadami, ktoré sa Zobraziť celý popisLasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s omáčkami, mäsom, zeleninou a inými prísadami, ktoré sa zapekajú v rúre. V tomto recepte sme nahradili cestoviny s veľou cuketou z našej záhrady a namiesto mäsa sme použili hlivu. Príprava takéhoto jedla je prácnejšia, ale výsledok stojí za to - úroda z vašej záhrady chutne pripravená na tanieri pred vami.

12
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks (alebo 5 strednej veľkosti)
400 g (pokrájaná)
2 ks (pokrájaná)
2 strúčiky
2 ks
500 g
400 g (mozzarella alebo gouda)
400 g
3 PL
4 PL
1/4 ČL
1/2 ČL (alebo čerstvá)
1/2 ČL (alebo čerstvé)
1 ČL (alebo čerstvá)




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame pozdĺžne na 3 - 4 mm hrubé pláty, použijeme na to strúhadlo, potom ich položíme na plechy a v rúre grilujeme alebo pečieme 5 - 8 minút, potom ich dáme na papierové obrúsky aby sa odstránila z nich voda.

  2. 2

    Zatiaľ restujeme šalotku a cesnak na oleji, pridáme hlivu a opekáme asi 15 min., potom vmiešame paradajkový pretlak s bylinkami a varíme na nízkej teplote s miešaním po dobu 10 min., omáčka by mala byť hustá, potom odstavíme.

  3. 3

    V miske zmiešame syr ricotta, ½ šálky strúhaného tvrdého syra a vajcia, predhrejeme rúru na 190 °C.

  4. 4

    V pekáči asi 25 x 25 cm roztrieme ½ - ¾ šálky paradajkovej omáčky a zakryjeme plátkami cukety, posypeme 1 PL strúhanky, aby nasiakla prebytok vlhkosti, potom rozotrieme na to ½ - ¾ šálky ricotta zmesi a posypeme tvrdým syrom. Opakujeme kým neminieme všetky zložky. Skončíme s vrstvou cukety a vložíme do rúry na 30 min.

  5. 5

    Posypeme posledným množstvom tvrdého syra a pečieme ešte 20 minút kým sa nerozpustí syr. Po 10 min., keď lasagne trochu vychladne, nakrájame na štvorce a podávame.

  6. 6

    Tip: Ak dávate prednosť klasickej lasagni, varíme mleté ​​hovädzie mäso v paradajkovej omáčke a posypeme parmezánom.
    Fotorecept je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/08/zucchini-non-noodle-lasagna-with-oyster.html

Diskusia k receptu

siisa
Krásne si to jedlo naservírovala :) to jedlo je plné dobrých chutí :)
sweetlaab
@Siisa (10.8.2016 23:50)

Dakujem Siisa, talianske jedlo je výborné a táto lazagna bola super, pozdravujem ťa :-)
haji
Přidávám se k Siisa, moc se mi tvé jídlo líbí, úžasný recept, foto a zejména blog. Máš můj hluboký obdiv, jsi šikulka, milá @Sweetlaab - jen tak dál, víc a hustší kapky!
sweetlaab
@Cesminaz (11.8.2016 06:58) , @Monty469 ,
Dakujem vám pekne, na internete je dosť receptov s cuketou namiesto cestovín a prešla som niekoľko kým som sa pustila do tejto... táto sa sa hodí ak niekto má veľké cukety, my sme mali až 30-cm dlhú, prajem pekný deň

sweetlaab
@Mata3636 (11.8.2016 10:24)

Aj mne sa to zdalo čudné keďže som lazagnu dobre nepoznala ... ale pretože sme chceli zúžitkovať veľké cukiny, našli sme na internete stovky receptov ako cuketová lazagna (namiesto cestovín) a preferujú ju aj ľudia, ktorý uprednostňujú low-carb diétu - s nízkym obsahom uhľohydrátov, dokonca iné recepty ju nazývajú podobne podľa zeleniny ktorú používajú - špenátová lazagna, baklažánová lazagna, ...

 sk.pinterest.com/explore/no-noodle-lasagna/...

 www.williams-sonoma.com/recipe/no-noodle-zucchini-lasagna.html...
haji
@Sweetlaab (11.8.2016 00:25)
Jsi milá! A já proč se mi tuto noc tak hezky a dlouho spinkalo! Díky moc a držím pěsti, ať se ti ve všem daří!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia