Králičia balotínka na kalerábovom ragú

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 30. augusta 2016
Králičia balotínka na kalerábovom ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
100 ml
100 g
200 g
200 ml
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z kuracieho masa, vajíčka, soli, korenia a zo smotany pripravíme kašu (fáš), do ktorej budeme baliť králičí chrbát. Keď máme pripravený fáš, na potravinovú fóliu poukladáme prošuto, na ktoré natrieme fáš a položíme naň sprudka opečený králičí chrbát.

  2. 2

    Fóliu zrolujeme a poriadne stiahneme tak, aby sa voda počas varenia nedostala priamo k mäsu. Takto pripravenú roládu dáme do vodného kúpeľa alebo na paru zohriatu na 85 °C a paríme, kým rolka nedosiahne v jadre 58 °C. Vyberieme z pary, nerozbaľujeme a necháme oddýchnuť.

  3. 3

    Na masle opečieme šalotku a pridáme na kocky pokrájaný kaleráb, na miernom ohni restujeme do polomäkka, pred koncom podlejeme smotanou a mierne zaprášime dehydrovaným bylinkovým maslom. Dochutíme bylinkami.

Diskusia k receptu

redakcia
@Majsterka (31.8.2016 08:19)

Ako príloha k balotinke je pouzite pseno uvarene v ochutenej vode so solou a bylinkami. Uvarene, scedene pseno je nasledne jemne prehriate na panvici s roztopenym maslom a dochutene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia