Fazuľová polievka s kakaom

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 28. augusta 2016

Recept od <a href="http://www.marekmraz.com/" target="_blank">Mareka Mráza</a>

10
porcií

Suroviny

500 g
20 g
200 g
1 ks (sušená ancho)
1 ks
250 g
1 zväzok
2 ks
1 ČL
1 dcl
1 ČL
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu uvaríme s bobkovým listom.

    Fazuľová polievka s kakaom - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, rímsku rascu a koriander. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, chilli a kakaové bôby. Následne pridáme sladkú papriku, pretlak a ešte porestujeme.

  3. 3

    Podlejeme vývarom, pridáme varenú fazuľu a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a citrónom. <br />Zeleninový vývar:

    Fazuľová polievka s kakaom - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Kakaové bôby chutia podobne ako fazuľa? dobre, že sa tam nepoužilo práškové kakao, to by som si vôbec nevedela predstaviť.
mata3636
v surovinách bôby, v postupe kakao. zelenina má byť na kocky a v hrnci sú kusy. od pretlaku a mletej papriky je polievka tmavá a pritom na obr.3 je číra. taký recept ........
mijaita
@mata polevka nebyla cira, to tak na obr jen vypada. Kakaove boby byly drcene vel krupek, prodavaji ve zdrave vyzive. Na opecene koreni se dala opect cibule,cesnek a to se nasypaly ty boby. V hotove pol jsem ale chut kakaa nezaznamenala.
redakcia
@Mata3636 (28.8.2016 12:09)

Obrazok k bodu 3: V hrnci sa vari vyvar, ktory sa potom scedi a prida do polievky. K ostatnym pripomienkam napisala @Mijaita.
violeta
Polievka bola veľmi dobre dochutená, vlastne všetky chody, mrkva tam je naozaj nakrájaná na malé kúsky, krájala so ju :)
Polievka mala jednu chybu, fazuľa nebola asi vopred namočená, alebo bola stará a zostala veľmi tvrdá, to na obrázku nevidno ;)
Bola to veľká škoda, lebo chuť samotnej polievky bola výborná. Redakcia asi nemala dostatok fotiek, v jednom hrnci je len samotná fazuľa, ktorá sa varila s bobkovým listom a v druhom hrnci je zeleninový vývar, ktorý sa precedelil.
Polievka sa oplatí vyskúšať, u mňa má 5*
2010
U mna 5*, nemusi sa do vsetkeho navalat masna klobasa a udene maso. Nikdy ma nenapadne namocit fazulu, ale indicka metoda v tlakaci plne ochutena aj posolena zarucene makka do 1/2 hodiny.
siisa
Výborná polievčka :) Mne k fazuli to údené mäso pasuje :D 5*
babidka
Hned zacnem zhanat tie kakaove boby , lebo takuto polievku si urcite raz uvarim :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia