Čokoládové pokušenie s jahodami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 26. septembra 2016
Čokoládové pokušenie s jahodami
Foto: droetker

Komerčný recept

12 ks
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
180 g
3 zarovnané PL
100 g
 štipka
1 ks
125 g zmäknuté (alebo margarín)
Na náplň:
3 bal
400 ml
50 g
50 g
1 bal
1 ks
1 ks
Na ozdobenie:
250 g očistené
4 zarovnané PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (s priemerom asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  3. 3

    Muffiny necháme vo forme vychladnúť.

  4. 4

    Na ozdobenie nakrájame očistené jahody na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.

  5. 5

    <b>Tip:</b> Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. Luxusné...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia