Kačacie prsia v pomarančovej omáčke

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016
Kačacie prsia v pomarančovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2,5 ks
250 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranč očistíme, vyfiletujeme a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme zakrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.

  2. 2

    Kačacie prsia dáme upiecť na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.

  3. 3

    Filetované pomaranče poprášime cukrom a grilujeme na masle.
    Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia