Narodeninová torta s banánmi

divoska4444 - bez fotkydivoska4444, 13. októbra 2016

Kombinácia receptov, na rodinné oslavy.

16
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
8 PL
4 PL
12 PL
8 PL
2 ks
8 PL
2 ks
200 ml uvarená precedená
200 ml
Krém:
3 ks
750 ml
225 g
6 PL
Okrem toho:
2 ks
500 ml (alebo tuk na šľahanie)
3 bal




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky, cukor a vanilínový cukor dobre vymiešame. Postupne pridáme - mlieko, olej, múku s kypriacim práškom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame opatrne do cesta. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme 2 korpusy (v okrúhlej forme).

  2. 2

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame sa práškovým cukrom. Po vychladnutí puding, spojíme s vymiešanou maslovou hmotou.

  3. 3

    Upečené korpusy prekrojíme - vzniknú nám 4 ks, ktoré postupne polievame zmesou kávy a rumu a plníme pripraveným krémom. Do strednej vrstvy krému naukladáme na kolieska pokrájaný banán.

  4. 4

    Tuk na šľahanie vyšľaháme, celú tortu natrieme, na boky "prilepíme" čokoládové trubičky. Hornú časť torty ozdobíme podľa svojej fantázie.

  5. 5

    Druhá varianta zdobenia...

    Narodeninová torta s banánmi - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Suroviny na korpus i krém jsou zárukou úspěchu, přestože z nich nevidím ani kousíček. Určo výborný dort, jsi šikulka! Netuším, co si mám představit pod pojmem tuk na šlahanie.
evanaaa
Pekne vypadá, tá torta, aj keď tiež neviem, aký "tuk na šľahanie" sa myslí, okrem šľahačky, asi nejaká jej náhrada, hádam aj rastlinná? Tie trubičky sú pekné ako ozdoba, len či ich konzumenti jedia s tou tortou, lebo ja by som ich dala asi nabok. Miešali by sa mi s chuťou toho dezertu.
junior
Torta vyzerá fajnovo.
@Evanaaa , neboj, trubičky sú výborné, keď ich spapáš, určite sa nepokakáš.
evanaaa
@junior , nie, ja ich nespapám, a ak, tak len jednu, viac si nemôžem dovoliť :) Potom by som už ale nemohla ochutnať samotnú tortu.
marika9
Torta je určite výborná. Len tak na margo: ja tie trubičky strihám (normálnymi nožnicami) na výšku torty tak, aby nepresahovali jej výšku. Skús, je to efektnejšie. Neber to ako kritiku, je to len rada na vylepšenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia