Pečené zajačie stehná s plnkou fotorecept

sracz - fotkasracz, 14. októbra 2016
Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept)
Foto: sracz

Trošku práce s vykosťovaním stehien mladých „ušiačikov“, ako aj s ich kompletizáciou do finálnej podoby polotovaru, ale výsledný chuťový efekt stojí za to. Kosti Zobraziť celý popisTrošku práce s vykosťovaním stehien mladých „ušiačikov“, ako aj s ich kompletizáciou do finálnej podoby polotovaru, ale výsledný chuťový efekt stojí za to. Kosti v kombinácii s kuracinou, či hovädzinou, doplnené zeleninou a ostatnými potrebnými ingredienciami, po 3÷4 hodinách vykúzlia super polievky. Obľubuje ich zvlášť moja dcérka Bábika, ale jemnejšej časti ľudstva chutia vo všeobecnosti. Jemnú pečenú zajačinu som podával s pestrým surovým šalátom. Jej príprava je naozaj jednoduchá a rýchla.

2
porcie
12-15 minút
príprava
33-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
podľa chuti
podľa chuti
1-2 PL plnotučná
2-3 PL
2 plátky diétna
2 plátky
1 zväzok (zelená)
1-2 PL
1-2 PL
1-2 PL
1-2 KL
2-3 ks
Zeleninová príloha:
1 ks (romain)
1 ks malá
10-12 ks
1 ks
1-2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Stehná mladých zajacov som vykostil, jemne naklepal, po obidvoch stranách ich prstami okorenil soľou a čMČK (čerstvo mletým čiernym korením).

    Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrel „filmom“ plnotučnej liptovskej horčice, na jednu ½ naniesol „syrokrém“ (ja som mal „téglik“ s modrou kultúrnou plesňou „Blue cheese“) a na druhú ½ uložil po plátku šunky a pečenej kápie v oleji; potom som takto pripravený „rezeň“ preložil, zopol špáradlami

    Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a opiekol na horúcej emulzii bravčovej masti a oleja (1:1) pekne na červeno hnedo, 5÷7´ obojstranne; komu viac chutí vyprážaný, obalí si ho v „trojobale“ a vypraží;

    Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po opečení som mäso uložil na pomocnú tácňu, vo výpeku orestoval pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s „pierkami“ a na „C_éčka“ pokrájané dva stonky zeleru (~ 2÷3´), nadstavil 2 PL masla, vrátil opečené plnené stehná, 2÷3´ nechal vyhriať na prevádzkovú teplotu, pomocou kuchyňských klieští otočil, posypal KL mletej sladkej papriky, podlial troškou horúcej vody, premiešal a pod pokrievkou nechal dodusiť, než som pripravil zeleninu na prílohu (čerstvý „Romain šalát“, paradajky „Baby“, červenú cibuľu, „julienne“ z karotky a segmenty vajíčka na tvrdo; zálievka: 5÷6 PL voda studená, štipka soli, 2 PL citrónová šťava, KL cukor práškový)

    Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nuž a na tanieri to potom vyzeralo takto...

    Pečené zajačie stehná s plnkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Kamarát @Sracz pomohol si mi v rozhodnutí na zajtra čo robiť. Mal som morčacie a zajačie stehna. No tvoja verzia vyhrala. Vyzerá to veľmi chutne. No ja si ešte k tomu spravím zemiaky. Pekný víkend želám.
pilcik
Ten naplnený tanier je veľmi pekný, veru by som si dal.
monty469
Pripajam sa k ostatnym, aj ja by som si dala;-) Ked este zil svokor , chovali sme vela zajacov a na obed bol hocikedy . No teraz ,ked chceme tak len kupit;-) Pekne si sa z receptom vyhral, parada:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia