Karamelové sušienky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 25. októbra 2016
Karamelové sušienky
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> Pre zamilovaných

60 ks
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160-18 °C

Suroviny

Na cesto:
220 g
80 g
1 bal
125 g zmäknuté (alebo margarín)
Na náplň:
100 g
80 g
400 ml
Na ozdobenie:
200 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát (20 x 30 cm) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (20 x 30 cm). Na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne v kastróliku rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme kondenzované mlieko a za stáleho miešania povaríme, kým náplň nezíska karamelovú farbu (asi 8 minút). Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    Do kastrólika vo vodnom kúpeli nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a nanesieme na náplň. Pomocou tortovej karty alebo vidličky vytvoríme vzor a necháme stuhnúť. Sušienky ostrým nožom nakrájame na obdĺžničky (5 x 2 cm).

    Karamelové sušienky - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Stojící obdélníčky jsou sice avantgardně vyfocené, ale klasická poloha by mi řekla víc, když už není fotopust. Nevadí, i s tím se dá pracovat.
damianda
Zaujal ma tento recept preto som sa ho rozhodla vyskúšať a výsledok ma veľmi sklamal :-( postupovala som presne podľa receptu výsledná podoba s obrázkom vôbec a chuť samé maslo...škoda času aj surovín :-( moja skúsenosť