Králik na bielom víne fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 30. októbra 2016
Králik na bielom víne (fotorecept)
Foto: stanci11

Dostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to rýchle... Mám totiž pred štátnicami tak vyváranie zanedbávam, čas Zobraziť celý popisDostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to rýchle... Mám totiž pred štátnicami tak vyváranie zanedbávam, čas je drahý a čím bližšie ku dňu "D" tým rýchlejšie ubieha potvora :D Tak som nasadila ťažký kaliber - kombináciu tlakového a trúby :D ...a parádička, za chvíľku hotové a šťavnaté mäsko... A najviac sa teším ako to zopakujem doma a dokážem aj svojmu tvrdohlavému brachovi, že králik je super :D Ak skúsite aj vy, myslím že neoľutujete ;)

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 celý
4 plátky
1 ks
6 strúčikov
200 ml
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Králika som naporcovala, osolila a okorenila čerstvo namletým čierným korením. Riadne som to korenie ucapkala do mäsa a nechala v chlade asi 3 hoďky.

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som si nakrájala cibuľku nadrobno, a sušené huby ktoré som mala namočené vo vode som krátko prevarila (cca 3 min).

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na orestovanú cibuľku som prihodila 2 strúčiky nakrájaného cesnaku, krátko som orestovala kým nezavoňal a potom som postupne nechala zatiahnuť všetky kúsky mäska. Mám menší tlakový hrniec tak pekne na dvakrát :D

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď som mala všetky kúsky hotové, vrátila som ich do hrnca, podliala suchým bielym vínkom a nechala zredukovať. Nakoniec som prihodila čerstvý tymián (asi 6-7 vetvičiek) a prevarené huby aj s vodou - tú som použila vlastne miesto vývaru (cca do polovice výšky mäsa). Hrniec som zavrela a od natlakovania som nechala mäsko dusiť presne 15 min.

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 15 minútach bol králik prakticky takmer hotový ;) Až som sa smiala že som trafila čas, obvykle sa mi to na prvý pokus v tlakovom hrnci nepodarí a musím tlakovať znova :D

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäsko som preložila do pekáča, podliala troškou vývaru a pridala som 4 strúčiky cesnaku reznuté na polovice a tiež natrhané kúsky Schwarzwaldskej šunky hlavne pre vôňu :)

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šupla som do to vyhriatej trúby a nechala piecť pri 180 stupňoch 15 minút. A teda tá vôňa bola riadne neodolateľná :D

  8. 8

    A dielo bolo vlastne dokonané ;) Vôbec netuším či je toto "technologicky" správny postup na ušiaka :D Ale mne sa rozhodne páči, lebo obed je za pol hoďku (a pár minút k tomu) na stole a ešte aj riadne chutný ;) A mäsko bolo krehké, šťavnaté a to aj bez špikovania špekom, čo mi rodičia pri skype hovore nechceli veriť :D

    Králik na bielom víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Milá @Stanci11 krásný a výborný králík se ti povedl! Dlouho jsem tě tu neviděla, držím pěsti na státnice, které se ti tak rychle přibližují! Jsi šikulka, nejen v kuchyni, uvidíš, že je s lehkostí sobě vlastní uděláš! Díky za receptík a zprávy! Ať se ti daří! Mávám!
stanci11
ďakujem @Haji za pochvalu aj podporu! :) dúfam že skúšky zmáknem a pritom ešte vykumštujem aj nejaký receptík ;) ale veru, už sa teším ako bude kľud a pohoda, budem si aj to vyváranie a vypekanie zase viac užívať ;)

1x haji
mijaita
Vaříš jako bohyně :-) Ale musim vymenit za jiny maso. Resp asi dam kureci zadní. Nějak kralika nemusim. A to cim dal vic. Mohla bych je mit od kamosky, ale branim se zuby nehty. Kuratkove bude take dobre, vsaď se! :-) Už si tě píšu!
stanci11
@Mijaita ďakujem za pochvalu! :) som zvedavá ako dopadne kuriatko, určite mi daj vedieť ;) to bude ešte rýchlejšie do prípravy než ušiaci... a odvždy máš taký protikrálikový postoj č nejako časom? ja to mäso zbožňujem ale bracho napríklad krúti vždy nosom...

mijaita
No já ti nevím, něco mi na něm vadí. Pred rokem jsem ho upekla jan na cesneku a másle (cibule mi tam prekáží stejně jako na jehněčím) a byl vynikající. Upekla jsem stejně před půl rokem a byl mi protivný. Sním ho, ale nevyhledávám. Když jedu ke kámošce, předem hlásím, že nechci králíka :-)
stanci11
@Mijaita , zaujímavé že ti tak prestal chutiť,,,ale kým to neni posledný kus mäsa na svete myslím že králičina hore dole :D ale teda ak má tvoja kamoška nadbytok králikov ja by som bola dobrý odberateľ :D :D

veronika353
Chováme králíky a nechci je dělat stále stejně,tento recept mi přišel vhod.Já tu králičinu zrovna moc nemusím,ale moje rodina ji zbožňuje.Udělám králíka podle tohoto receptu,vypadá to dobře:-)
stanci11
@Veronika353 budem rada ak odskúšaš a napíšeš ako to dopadlo ;) ja by som teda za doma chované králiky dala pol princezny a kráľovstvo :D :D asi preto králičinu tak zbožňujem, že je mi "vzácna" :)
marianne
Skvelo pripravene...tu sunku by mi uz ani nebolo treba, ale parada..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia