Hovädzie pliecko na hrubozrnnej horčici a víne fotorecept
Foto: afataga
Som si spomenula, že nedávno som kúpila hrubozrnnú horčicu, tak som rozmýšľala, ako ju využijem a vyšlo mi toto jedlo.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
4 vetvičky |
|
4 vetvičky |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
700 ml |
|
4 strúčiky |
|
Postup
-
1
Ako prvé som si urobila marinádu na mäso z oleja, horčice, korenia a chilli.
-
2
Mäso som pokrájala na plátky a každý plátok potom ešte na 3 časti, dávala som do misky a patlala postupne marinádu, nechala som cca 1 hod. odpočívať na linke. Dalo by sa aj cez noc, ale to už samozrejme v chladničke.
-
3
Do ťažkého liatinového kastróla som dala rozpáliť masť a mäso som prudko opekala, každý kúsok cca 2 min., aby sa zatiahlo.
-
4
Mäso som dávala do misky.
-
5
Do toho istého kastróla som dala cibuľu pokrájanú na 1/4 kolieska a restovala som ju, kým sa mi začala páčiť jej farba. Pridala som bylinky, podliala trochou vína, dala som soľ a celé strúčiky cesnaku.
-
6
Vrátila som opečené mäso a po troške som prilievala víno, aby sa mi to neprestalo variť. Potom som zakrytý kastról dala do rúry na 150°, dusilo sa skoro 2,5 hod., treba občas skontrolovať, či je mäso mäkké.
-
7
Ničím so nezahusťovala, tak je šťava riedka, ale ryža vypije :-)
-
8
No a takýto fešák chodí ku nám vyžierať červy a inú háveď zo zeme
Dúfam, že ten vták nie je kukučka.
Bod 8 nemá konkurenci. Jsem si myslela, že žluva zelená nechodí pěšky po zemi, opak je pravdou. Je to fakt fešák fotogenický, závidím ti takového mazlíčka!
@luss44 no tiez fajnovy obed ste mali, ja som potrebovala otestovt tu horcicu a nesklamala
@frezia budem rada, ak sa inspirujes
@junior dufam, ze si nedostal koprivku, je to datel zeleny, aby si bol mudrejsi :-)
@haji vlani tu zacal chodit jeden a teraz sa tu niekedy aj 4 pasu a chodia potvory aj na lojove gulicky pre sykorky
@bubaya ja rada varim s vinom, mame radi tu chut, co jedlo potom chyti, k morcaciemu stehnu mi pasuje vela cesnaku
Maju ju skoro vsade, pozeraj medzi horcicami, videla som v Bille, v Tescu, v Lidli, ja mam tuto z Metra: horcice.heureka.cz/bornier-hrubozrnna-horcice-420g/,...
nechce sa mi fotit :-), s tou stavou mas pravdu, tiez ma to napadlo, ale to maso bolo na male kusky, by sme pokapali od hladu, kym by som ich povyberala, ale my mame radi tu cibulu taku viditelnu a hryzatelnu, aj ked to nie je ziadna nadhera a dakujem
pre nas akurat, dala som moje vypestovane, ktore si asi thai red hot chilli, vdaka
@tigi para sa perie :-)
@siisa to by sme potrebovali pterodaktylov na tie naklady, ja si objednavam ten tvoj chlebik a nejaky kolac teda obcas, ked inak nedas :-
@izabella929 dakujem
@danda3 ja som tiez nemusela moc hovadzinu, to nas chytilo az par rokov dozadu, dakujem a kocurika mas tiez krasneho, takeho sme mali doma, ked som byvala este u rodicov a rad mi spaval na skriptach, ked som sa chcela ucit, aspon som mala vyhovorku, ze nemozem :-)
My sme doma vždy mali nejakú mačku, a tiež si spomínam na ryšavého kocúra, ktorý mi spával na kolenách alebo na zošitoch, proste, musel byť vždy so mnou, fotku nemám, škoda.
@alena45 dakujem, ale aj ini tu maju dobre rcp na hovadzinu, mozno nam chyba zelezo, ked nam tak chuti, tak si dajme
@salinka dakujem, masozravec to je, ale zeby by si aj vino dal? :-)