Hovädzie na divoko

alina598 - bez fotkyalina598, 26. novembra 2016

Milé Varecháčky, pridávam recept o ktorý prejavila záujem varecháčka Ivkamatko 14.11.2016, a tiež bol mojim obľúbeným pokrmom. Recept už ani neviem, odkiaľ mám, tiež Zobraziť celý popisMilé Varecháčky, pridávam recept o ktorý prejavila záujem varecháčka Ivkamatko 14.11.2016, a tiež bol mojim obľúbeným pokrmom. Recept už ani neviem, odkiaľ mám, tiež som ho zháňala, a veľmi sa podobá orginálu z konzervy:-) treba vyskúšať a doladiť podľa vlastnej chuti, prajem dobrú chuť:-)

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g zo stehna
200 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso si odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na tuku. Pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie a dusíme v tlakovom hrnci približne 30 minút.

  2. 2

    Mäso vyberieme a naporciujeme. Zeleninu rozmixujeme a pokrm zahustíme múkou, dochutíme cukrom a citrónovou šťavou a zjemníme smotanou. Môžeme podávať s cestovinou. Prajem dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

klukodvody
@Alina598 promiň hrozně nerad něco kritizuji a neber to jako kritiku jen radu.
I když děláš v tlakovém hrnci, tak je lepší tu zeleninu nejdříve orestovat, přidat maso a koření a společně znovu orestovat, zaprášit moukou a pak nemusíš zahušťovat, zalít raději vývarem než vodou, promíchat a dodusit, potom odkrýt a přidat dobré červené víno a ještě společně nechat přejít varem. Ale myslím, že smetana do hovězího na divoko není dobrá volba. Ale prosím vezmi to jako
úvahu starého kuchaře. Možná máš jiný recept ale přirovnat to chutí ke konzervě asi není ta nejlepší volba. Tak se nezlob a měj se hezky.
joel
Je to ozaj veľmi dobre, robil som to pred týždňom ani som nevedel, že je to na divoko ale bolo super.
evanaaa
Keď som robila hovädzie na divoko ( nadivo- píšu v KK), nechala som ho 2-3 dni marinovať, dala obidve korenia v guličkách a aj borievky......a predtým, než som dala mäso do marinády, som ho, ako radí aj @klukodvody , opiekla na masti. Smotana sa dáva síce do sviečkovej, ale ak chutí......nie je hriech, aj keď je to už trochu iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia