Stelkine medovníčky

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 27. novembra 2016
Stelkine medovníčky
Foto: juliauspesna

Ahojte, rada by som sa s vami podelila o skvelý recept. Mám ho od mamky. Tá ho našla kedysi dávno na nete. Medovníčky sú Zobraziť celý popisAhojte, rada by som sa s vami podelila o skvelý recept. Mám ho od mamky. Tá ho našla kedysi dávno na nete. Medovníčky sú mäkké a veľmi chutné. My ich pripravujeme s džemom a máčame v čokoláde. Dajú sa ozdobovať cukrovou polevou klasicky alebo len tak čisté zjesť. Je to len a len na Vás. Dobrú chuť priatelia.

20
porcií
15 minút
príprava
5-8 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
125 g (kvalitné)
200 g
4 PL
2 ks
1 čl
15 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Zmiesime všetky suroviny na cesto. Ja miešam najprv suché suroviny a potom tekuté. Cesto si dáme do chladu na 2 hodiny, ale predpokladám, že dlhšie odstátie by cestu vôbec neublížilo. Práve naopak.

  2. 2

    Vyberieme z chladničky a môžme pracovať. Vyvaľkáme, dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme. Ja pečiem v teplovzdušnej na 150 stupňoch približne 8 minút. Nesmú byť tmavohnedé, inak budú tvrdšie. Treba si ich sledovať.

  3. 3

    Následne ich natierame džemom a máčame v čokoláde. Takto ich máme najradšej. Ak ich chcete ozdobovať cukrovou polevou doporučujem ich potrieť vajíčkom nech sú pekné lesklé.

Diskusia k receptu

haji
Perníčky jsou moje slabost a Stelkine medovníčky musí být výborné! Chápu to správně, že neslepuješ, ale potíráš džemom a pak máčíš v čokoládě? Díky za receptík, jsi šikulka!
torticka
Julka, medovnicky su krasne, akoby malovane. Ja som tiez pochopila, ze sa nelepia. Nevadi. Uz je to ulozene. Si sikulka. :-)
sofka2006
Super recept! A krásne nazdobené ;)... Len sa chcem spýtať podla čoho sa volajú (Stelkine) medovníčky ? A koľko približne medu ? (mne neukazuje že akú časť alebo váhu medu) Vopred ďakujem za odpoveď :) ....
katarina2511
Je tu otazka ohladne mena medovnickov. Nie je to jedno ako sa volaju? Peciem medovniky uz roky a stale skusam nove recepty. Tento recept je perfektny. Dalsia otazka je kolko medu. Je tam jasne napisane 4 polievkove lyzice. Ja som ich dala do cesta a bolo to v poriadku. Ci je tam o 1-2g medu viac alebo menej to kvalitu cesta neovplyvni. Este k tretej otazke ci su zlepovane alebo nie, Pozrite si pozorne obrazok a tam vidiet, ze su zlepovane. Skusala som zo zvedavosti obidva sposoby. Su dobre. Ja vsak uprednostnujem zlepovane. lebo sa s tym lepie pracuje. Robila som medovnicky tensie asi ako linecke keksy. Skuste, urcite si na nich pochutnate.
1x mares
tiginko
neviem ako chutia, ale sú nádherné, také nedbanlivo luxusné :-)
juliauspesna
@Haji (27.11.2016 11:00)

Ahojte, medovnicky su zlepovane dzemom. Priznavam, blbo som to napisala :) ale opravim :)
juliauspesna
A dakujem krasne za mile slova, medovnicky robila moja dcerka Stela takze su pomenovane po nej :) a preto chapete aj to nedbanlive zdobenie :D ale tooolko lasky a detskej radosti je v nich, ze su fakt rozkosne :) prajem kazdemu nech sa vydaria a sirte tento receptik dalej nech si pochutna co najviac mlsnych jazyckov :)
haji
@Juliauspesna (28.11.2016 13:00)
Díky za odpověď, to je v pořádku - slepované. Je to jednoduché a ve výsledku krásné. Stelka umí krásně zdobit, láska z perníčků sálá na dálku, je to šikulka!!
marienka44
@Katarina2511 (27.11.2016 19:00)

Ty si autorka receptu, keď tak presne odpovedáš?
V recepte nie je napisane, na aku hrubku treba cesto vyvaľkať. Podľa mňa nie su zlepované tie na úvodnom foto.
Ja neoblievam perníčky. Pri polievaní týchto perníčkov je aj spodok poliaty čokoládou? Myslím, že nie, lebo to nie je technicky možné. Pri tuhnutí polevy by sa perníčky obliate čokoládou aj na spodu prilepili na podložku.
pekajka
Vyzerajú veľmi chutne. Tento víkend sa chystam piecť medovniky, takže hľadám najlepší recept. Ako vyzeraju tieto predtým, ako ich namacate v čokoláde? Keby som ich nedala do čokolády, su to normálne medovniky alebo by to bez nej bolo príliš suché? Inak fakt veľmi pekný recept :)
katarina2511
@Marienka44 (28.11.2016 14:10)

Nie som autor receptu, iba mam vo zvyku si najprv pozriet obrazky a precitat recept a potom sa pytam... Pisala som svoje skusenosti. Mala som vlastny biznis - malu pekaren. Recept je skutocne vynikajuci, patri medzi tie top v zbierke mojich medovnikovych receptov. Ak si precitas doplnujucu informaciu autorky receptu, ona potvrdila, ze medovnicky su zlepovane. Na obrazku to vidiet konkretne na troch medovnickoch a nie je treba ani okuliare. Prajem vsetkym prijemny den a radim vyskusat recept, medovnicky su skutocne vynikajuce.
violeta
Mám veľmi podobný recept, naozaj vydržia mäkké a dobré v plechovej dóze aj niekoľko mesiacov, samozrejme bez polevy a lekváru, tak som ich ešte nerobila...
haji
@Violeta (30.11.2016 10:47)
U nás by na plechovej dóze musel sedět přinejmenším slon a nebo ležet betonový kvádr většího objemu.
violeta
@haji :))
Ja ich mám naozaj vyskúšané, že vydržia dlho, ale v recepte mám o niečo viac medu a menej cukru, boli sme ich už objedení a na jar som zostávajúce vysypala rybkám, predtým som jeden ochutnala a bol normálne dobrý :)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia