Trenčianske mandľové kolieska

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016
Trenčianske mandľové kolieska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
50 g
100 g
50 g nastrúhané
5 ks uvarené
1 ks na potretie
50 g na posypanie
50 g na posypanie
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku prisypeme k práškovému cukru. Pridáme mierne zmäknuté maslo a prelisované uvarené žĺtky. Pridáme nastrúhané mandle a spracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na plát a vykrajujeme kolieska. Z nich vykrojíme ešte stred.

  2. 2

    Kolieska poukladáme na tukom vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme kryštálovým cukrom a nahrubo posekanými mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 10–12 minút.

Diskusia k receptu

janger
Ak pani sefcukrarka tak vypeka pre hosti hotela, tak to si pochutia...Vsetky jej kolaciky vyzeraju chutne, take domacke :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia