Polievka zo pstruha dúhového

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. decembra 2016

Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich. Zobraziť celý popisPri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
3 cm
1 ks
5 strúčikov
4 ks
2 ks
2 ks
1 kocka
1 hrsť (zmes lesných)
70 g
1 PL
Koreniny:
6 ks
12 ks
3 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Dám variť vodu, tak 2 litre s koreninami a soľou (koreniny dám do sitka, aby som ich potom mohol vybrať). Očistené, nakrájané zemiaky pridám do nej aj s kockou zeleninového bujónu a sušenými hubami. Keď sú zemiaky už mäkké dám do vody variť pstruha tak na 4 - 5 minút. Pred varením stiahnem z neho kožu. Tu dám variť tiež nech je silnejší vývar. Hrniec odstavím koreniny a kožu vyberiem preč. Pstruha dám na tanier a vidličkou ho rozmrvím na drobnejšie kúsky. Vývar zo zemiakmi budem potrebovať.

  2. 2

    Cibuľu cesnak a zeleninu som očistil a krájal na drobno. Slaninu, papriku, paradajky a zázvor pokrájal tiež na drobno. Do hrnca som dal za lyžicu oleja a na to slaninu. Slanina pri roztápaní tak nestrieľa. Nechám ju čo najviac vyškvariť, až potom pridám cibuľu, ktorú dobre podusím a napokon pridám cesnak so zázvorom. Par krát premiešam a pridám papriky a paradajky. Nechám podusiť do mäkka a teraz zalejem rybacím vývarom so zemiakmi a sušenými hubami.

  3. 3

    Nechám povariť asi 7 - 8 minút a dám petržlenovú vňať a odstavím zo sporáka. To dusenie ide rýchlo preto je treba urobiť prvý vývar. Mám hotovo a môžme obedovať, alebo večerať. Želám dobrú chuť.

    Polievka zo pstruha dúhového  - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Pochutila by som si, takéto polievky mám rada, a čím som staršia, tým viac :-) Chválim.
stemar
Dobrá polievka a skvelý recept. Aj ja som svojho času rozmýšľal si urobiť takúto polievočku. Mám však jednu otázku. Čerstvú petržlenovú vňať si dal nakoniec do polievky po jej uvarení alebo sa polievka ešte varila s vňaťkou ? Niekde som čítal, že vňať by sa mala dávať iba na tanier (porciu). Keď vraj zostane v polievke a jemu ju na ďalší deň by mala spôsobovať zhorknutie. Neskúsil som to, ale ak sa mýlim tak prepáč. Chcel by som teda vedieť ako je to s vňaťou trebárs aj v iných polievkach. Ja ju zviniem do zviazanej kytičky a dám do vývaru vyvariť. Niekedy sa dá aj hneď s polievkou zjesť, ale len hneď po vybratí z vývaru, keď je ešte teplá. Čo Vy na to "varechári" ?
jofolit
Rybacie polievky mám rada, tato vyzerá veľmi dobré.
sracz
Tak takéto polievky môžem 5÷6 razy na deň = R + D + O + Ol + V aj 2. V; to len aby bolo jasno! Ta ňe? Nádherná doba adventu s vôňou jemnej rybaciny, @patroveckypitrs kamarát spod TN hradu. Ja, spod KE Šibenej hory, som tu svojho času dal krémovú kombináciu vývaru z kostry lososa, obohatenú o pečené kúsky karasa riečneho! "Tiš bars fajne a pachňuce"!
mironi
....tak toto veľmi dobre vyzerá a aj chutí...som gurman...:-)
violetacamorova
Tento tvoj recept vyzerá úžasne. V Poľsku na dovolenke som jedla rybaciu polievku, bolo to len ako vývar ale neskutočne dobré. Akurát v nej neboli sušené hríby... Akože to bola reštaurácia, ale ľudia si sem s väčšími hrnčekmi chodili naobed po tú polievku. Žiaľ nepopýtala som si recept... Určite skúsim tvoju a zo pstruha je to moja obľúbená rybka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia