Drožďová polievka

hanina - bez fotkyhanina, 19. apríla 2010
Drožďová polievka
Foto: hanina

Je chutná, zdravá a výživná. V neposlednej rade je jej výhodou, že ju pripravíme rýchlo.

Suroviny

1 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáva podľa potreby variť vodu / asi 1 a pol litra/. Kým zovrie pripravíme si masu na haluštičky./ závarku/ Slaninku pokrájame nadrobnučko, dáme rozpustiť - pridáme nakrájanú cibuľku. Popražíme do sklovita. Za stáleho miešania pridáme kocku droždia a miešame, kým sa nezrazí. Odstavíme z ohňa.

  2. 2

    Pridáme rozotretý cesnak, majorán, 1 vajce, štipku vegety, strúhanku a vymiešame hustejšie cesto. Do horúcej vody hádžeme malé alebo väčšie haluštičky. Podľa chuti prisolíme. ak chceme polievku hustejšiu necháme dlhšie povrieť, aby sa niektoré haluštičky rozvarili.

  3. 3

    Na tanier dáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vńať / alebo medvedí cesnak/ a zalejeme polievkou.

Diskusia k receptu

marlen
dobré, aromatické. ja sa radšej vody napijem po jedle, tak si to niekedy urobím - hustejšie.
bojar
ja poznám lepšie kde je zelenina a zemiaky
hanina
Zeleninovú polievku s drožďovými haluštičkami pozná každý, nie? Ale táto je taká špeciálna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia