Pizza rožky z tvarohového cesta fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 24. januára 2017
Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept)
Foto: monty469

Mnohé máme ráno dilemu, čo dať deťom na desiatu. Mala som zvyšný tvaroh, tak som upiekla tieto chutné pizza rožky. Piekla som ich včera, Zobraziť celý popisMnohé máme ráno dilemu, čo dať deťom na desiatu. Mala som zvyšný tvaroh, tak som upiekla tieto chutné pizza rožky. Piekla som ich včera, ale počkala som, aké budú na druhý deň. Ostali mäkké, takže super :-)

8
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
200 g
100 g
25 g
180 ml vlažná
1 ČL
150 g
5 PL
1,5 ČL
štipka
Náplň:
 sušené
 domáci
 (alebo saláma)
Posýpka:
 (polooštiepok údený)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Použila som tieto múky.

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múky dáme do misy, urobíme jamku, rozmrvíme do nej droždie, zasypeme cukrom, zalejeme 50 ml vlažnej vody, prisypeme trochou múky a počkáme cca 10 minút nech sa nám urobí kvások. Pridáme soľ, korenie, tvaroh, olej a postupne prilievame vlažnú vodu a miesime, pokiaľ sa cesto neodliepa od bokov misy. Prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 60 min.

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyklopíme na mierne pomúčenú dosku, rozdelíme na 8 častí o hmotnosti cca 100 g. Každú časť postupne rozvaľkáme na ovál.

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme kečupom (ja som použila domáci), pridáme sušené oregano, šunku, syr a zrolujeme do tvaru rožka. Postupne ich ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do každého rožka urobíme žiletkou 2 hlboké pozdĺžne zárezy a necháme prikryté kysnúť ešte 30 minút. Potom rožky potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. V mojom prípade sezamom, ľanovými semienkami a syrom. Pečieme pri 220 °C 20 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A náš Monty to samozrejme opäť prespal :-)

    Pizza rožky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

conscientia
Monty má správny prístup k práci :) Cesto sa mi páči, až bude použiteľná pravá ruka, spácham a dám referencie. Zatiaľ žiaľ len KK a slintať + 5*
mitzy
Nádherná foto s károvanou látkou. Recept mi zas padol do oka, milá Monty! Už len ísť do obchodu so zoznamom. Super, že si vyfotila aj múky. Ja si dám miesto šunky sójové nárezy, ostatné odkuchtím podľa teba ;) škoda len, že kečup domáci nemám. Zvykneme robiť občas a tá chuť je naozaj úplne neporovnateľná. Dávam ti 5*
monty469
@Conscientia
Veru Monty vie relaxovat ;-) Dakujem a prajem skore uzdravenie.
@Mitzy
Dakujem ti velmi pekne. Vcera len co sa dopiekli tak som chytro dala aspon 3ks do kosika a sup vonku fotit, pokial bolo este ake take svetlo;-) Ja tiez nemam kazdy rok domaci kecup, no minuly rok sme mali dobru urodu tak som spravila. Aky mas, taky das ;-)
izabella929
@monty469 , skutočne výborné pečivko si upiekla.-) mám rada všetko domáce a dosť často robievam pletenky, rožky, žemle a samozrejme pečiem i chlebík len tak s droždím..kocúrik je prekrásny teraz sa mu buvičká sladko niekde blízko peci..)
luclup
Ja som si to dala este za tepla, ta vona, ktora sa sirila z kuchyne... tomu sa nedalo odolat :) a cerstve pecivo? no nedaj si! To je najlepsie, rovno z pece :)
denyany
Slintajúc ukladám, lebo momentálne pracovné nasadenie mi neumožňuje v kuchyni pobyt dostatočne dlhý, aký treba na kysnuté cesto. Ale raz.... Skvelé rožky! Mojim doma by isto chutilo.
ancicka
dobrý nápad,viem si predstaviť tu chuť a vôňu.kk
havino
vyzerajú výborne, dala by som si, takéto môžem
chica114
Wooow, Pizzu milujem a pizzové rožteky som už jedla a sú výborné. Preto dávam ako vždy 5* a KK :)
jack
No tak už viem čo bude cez víkend.A vieš,že Naty do mňa.bude hučať pokiaľ to neurobím.Paráda.S tou desiatou to je svätá pravda.Pozdravujeme všetkých a Montíček ako vždy zlatý je.
haji
Takové rožky bych brala hned! Krásná práce, bezva suroviny, postup i fota, vůně se táhne až k nám. Nejkrásnější je pruhovaný požitkář Montík - bezkonkurenční tečka na závěr! Díky za receptík, milá @Monty469 , jsi šikulka!
1x mitzy
tiginko
všetky zákusky a sladkosti mi môžu byť ukradnuté, toto je najviac! Vyzerá to fantasticky. Musím si nájsť niekedy čas aj ja na tieto skvosty
mirkatarby
Krásny receptík,hádam niekedy skúsim z bezlepkovej múky.Hneď by som si dala.Pre mňa lepkáčku sa mi neoplatí "trápiť" a moja bezlepkáčka má zatiaľ iné chute.Tak sa u nás delí svet- na lepkáčov a bezlepkáčov.Aj keď to už nebude také fajnové z tej bezlepkovej múky.
monty469
@Mirkatarby (2.2.2017 09:05)

Dakujem ti velmi pekne. Mas to narocne pri vareni a peceni , no nastastie dnes je dost dobra ponuka bezlepkovych vyrobkov ;-)
jack
Dnes,keďže mám voľno,som sa rozhodla pre tvoje rožky.No a rozhodla som sa dobre.Sú ozaj fajnové.Ale nabudúce urobím niektoré bez syru pl.Nahradím niečím iným.Pekný víkendík.


sracz
... tak tote Tvojo "pi...a" kifľiki, @monty469 vipatraju ukrutne prefajňe, ta ňe?!? Ta odemňe tiš šumni vajkend i po druhiraz!
monty469
Dzekujem ci bars šumňe mily Sracz. I tebe po druhy raz šumnu nedzeľu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia