Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert

podravka - fotkapodravka, 5. februára 2017
Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, ju posypte pred Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, ju posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

800 g
500 ml
100 - 150 ml
225 g
1 - 2 lyžice
1 lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody, horčicou a vegetou. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.

  2. 2

    Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky. Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.

Diskusia k receptu

drajan
V jednoduchosti je krása. Páči sa mi k tomu ten syr... vyskúšam. Máme radi karfiolovú polievku, nezvyknem ju však mixovať. Najvyšší čas skúsiť.
katka78
Šikovný recept, dobrá inšpirácia. U nás síce bez Podravky, ale pridala som muškátový oriešok, veľmi dobre zapasoval. Spolu s natrhaným syrom a strúhanými lieskovcami je vynikajúca. Vďaka za recept!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia