Hovädzí tatarák
Hovädzí tatarák

Tatarák fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. apríla 2017
Tatarák (fotorecept)
Foto: babkamt

Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá Zobraziť celý popisRobievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

Suroviny

250 g (teľacia)
1 ks
1 ks malá
Na hrianky:
 starší




Postup

  1. 1

    Mäso na doske nožom naškriabem, pridám soľ, mleté čierne korenie, plnotučnú alebo dijonskú horčicu, mletú rascu, sladkú a štipľavú mletú papriku, nadrobno nakrájanú malú cibuľku, môže sa pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku. Pridám ešte žĺtok z vajec od našich sliepok, worcester a kečup. Masu dobre premiešam, ochutnám, či je mäso dosť slané. Množstvo korením si pridá každý podľa svojej chuti. Tento na obrázku je z hovädzieho mäsa.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo staršieho chleba spravím na oleji topinky. Topinku si natrieme cesnakom, na to tatarák.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tohto mäsa je tatarák na hlavnom obrázku.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z teľacej sviečkovej z pol kila, sme ani nevládali naraz zjesť. Na raňajky som deťom opiekla mäso a dala som im do žemle.

    Tatarák (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hmm, tatarák jsem nejedla drahně let. Až teď, virtuálně se těším tvému receptu, fotům. Určitě je tvůj tatarák výborný, o tom není pochyb. Díky za sdílení. Krásná práce, milá @Babkamt !
terinka55
Počas študentských rokov býval často.
Ój, ako to bolo dávno :-)
Tvoj by som s radosťou ochutnala.
babkamt
@Haji nedávno som robila tatarák. Pri prezeraní starých fotiek som našla aj tatarák, ktorý som robila vlani. Ani jeden nebol uverejnený. Ďakujem za nahliadnutie a komentár.
@Dosa raz za čas si doprajeme túto dobrotu. @Kimlo tak som sa trafila do tvojej chuti:-) @Terinka55 teší ma, že by si ho rada ochutnala.
arnilka
to milujem *****
prezrad, kde si kúpila balenú teľaciu sviečkovú, ktorú máš na fotke?
mlska
Milujem tatarák. Toto je ale moja skúsenosť: robila som ho aj ja s teľacej sviečkovice, ale nebol tak chutný s výraznou chuťou, bol dosť mdlý. Myslím si, že vyzretá hovädzia sviečkovica má lepšiu chuť - aspoň my sme sa na tom zhodli. Ale pokiaľ niekomu chutí práve teľací tak Dobrú chuť!
babkamt
@Arnilka (7.4.2017
V Metre predávajú teľaciu sviečkovú. Páči sa mi, že je samostatne balená po 200 g. Samozrejme, musíš kúpiť väčší balík. Z časti som robila rezne, stejky.
arnilka
veľmi pekne dakujem za odpoved, pozerala som už a v tomto balení teraz nemajú, len v celku :-(
katka78
Tatarák som jakživ nejedla, ani ho asi tak skoro robiť nebudem, ale že vyzerá dobre je isté a ochutnať by som ochutnala - tak na jeden chlebík. Ktovie, či by potom zostalo len pri tom jednom?
aroooo
Nejedla som ho asi 40 rokov ako počas štúdií v NR, éj ale by som si dala.... KK,5*
mijaita
Nejlepší, jaký jsem jedla já, byl z pupku anguse. Nezapomenutelné!


babkamt
@Arnilka (7.4.2017 09:14)

Kúpila som aj iné balenie ako to, čo je na obrázku. Neviem sa dostať k počítaču, vyhľadať ju.
babkamt
@Katka78 (7.4.2017 12:07)

Určite by si nezostala len pri jednom chlebíku:-) @Aroooo tak potom je na čase si ho spraviť:-) @Mijaita veľa záleží na druhu mäsa, z ktorého ho pripravuješ. Vygúglila som si, čo je to angus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia