Tapenáda z čiernych olív

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 15. marca 2017

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne Zobraziť celý popisČiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Suroviny

130 g
1 PL
2 strúčiky
1 PL
1 PL
2 PL
1 PL (nemusí byť)
 na potretie bagety
(nemusí byť) na ozdobu




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na tapenádu zmiešajte, vložte ich do mixéra a rozmixujte nadrobno. Tapenádu je vhodné rozmixovať mixérom aj dohladka na pastu, ja robievam obe verzie, dohladka rozmixovanú aj s väčšími kúskami.

  2. 2

    Bagetu potrite olivovým olejom, obložte šalátom, navrstvite tapenádu, čerstvé rajčiny, prípadne petržlenovú vňať. Z tejto dávky pripravíte 4 stredne veľké bagetky.

  3. 3

    Tapenádu je výborné podávať ako jednohubky, v tomto prípade dávku zdvojnásobte.

Diskusia k receptu

kecemis
Vdaka za recept. Robil som podla teba a mozem potvrdit, ze tomu nic nechyba. Bola vyborna natolko, ze sa mi takmer neuslo.
kecemis
Nie nerobil. Postupoval som presne podla tvojho receptu. Ale teraz lutujem a nabuduce to urcite urobim z dvojitej davky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia