Zemiaková roláda
Zemiaková roláda

Zemiaková roláda s baby zeleninou fotorecept

Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 7. apríla 2017
Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
400 g (tenké štrúdľové cesto)
100 g
1 ks
1 ks
50 g
1 hlavička




Postup

  1. 1

    Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť tenkým štrúdľovým cestom.

  2. 2

    Jarnú baby zeleninu očistíme a oblanšírujeme v osolenej citrónovej vode. Blanšírovanú zeleninu prudko schladíme. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka a necháme vychladiť. Vychladené zemiaky očistíme a prepasírujeme cez husté sito.

    Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čierny cesnak prehodíme na rozohriatom masle a odstavíme. Brick cesto vystrieme na potravinársku fóliu, natrieme vajíčkom a navrstvíme prepasírované ochutené zemiaky, uložíme blanšírovanú zeleninu tak, aby sme mali mozaiku, ktorú doplníme čiernym cesnakom.

    Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko precízne zvinieme, natrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C 15–20 minút. Z kyslej smotany pripravíme svieži studený dip. Ochutíme soľou, farebným korením a kôprom. Upečený závin natrieme rozpusteným maslom.

    Zemiaková roláda s baby zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia