Baklažánový dip
Baklažánový dip

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi

mitzy - fotkamitzy, 6. apríla 2017
Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Foto: mitzy

Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, minerály, vlákninu a iné zdraviu prospešné veci.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200/150 °C

Suroviny

1 ks
10 ks
6 ks
2 ks malé
3 strúčiky
1 dcl
 sušená




Postup

  1. 1

    Postup je ľahký a rýchly. Najprv som očistila a rozštvrtila zemiaky, ktoré som krátko potom povarila vo vode, aby zmäkli. Baklažán som umyla a nakrájala na osminky. Plech som vymazala olejom a poukladala naň baklažánové osminy, pomedzi ne dva pokrájané cesnakové struky, cibuľu a cherry paradajky. Zemiaky som scedila, nechala odtiecť vodu a pridala na plech.

  2. 2

    V miske som zmiešala cca 1 dcl oleja s bylinkami, korením a pretlačeným strukom cesnaku. Týmto olejom som zeleninu na plechu zaliala. Posolila som a dala piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov na 10 minút. Potom som ohrev nastavila na 150 stupňov a dopiekla (15-20 minút).

    Baklažánový dip s pečenými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Baklažán, cherry paradajky, cibuľu a cesnak som spolu pomixovala. Pridala som 1 KL soli a posekanú petržlenovú vňať. Dip je hotový a môžeme si ho vychutnať s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

afataga
baklazan aj ja mozem, ale u nas doma bohuzial iba ja, dip vyzera byt fajny, len to kari korenie mi tam nepasuje, k baklazanu mi ide oregano alebo bazalka, vidim to ako vhodne na leto na grilovacku
mitzy
@Terinka55 (6.4.2017 18:40)

Ďakujem, ak skúsiš baklažánovy dip alebo podobný, prajem ti ku nemu dobrú chuť ;)
siisa
Milá @Mitzy , vždy keď obzerám tie nádherné baklažány na tržnici, hneď by som si kúpila aj viac ako jeden. Mám veľmi málo receptov na túto krásnu zeleninku. Preto ti ďakujem za pekný recept, ktorý v lete isto vyskúšam :)
mitzy
@Siisa (9.4.2017 12:49)

v lete bude aj čerstvý tymián :) môže tam byť chutný. som rada, že sa recept páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia