Nepečený koláč z tofu
Nepečený koláč z tofu

Tofu nepečený koláč s domácou bielou čokoládou

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 9. apríla 2017
Tofu nepečený koláč s domácou bielou čokoládou
Foto: Veganbarbora

Ďalší môj čokoládový recept. Tento koláčik je nepečený, zdravý a hlavne neskutočne krémový a lahodný. Krém sa rozplýva na jazyku a biela čokoláda tomu Zobraziť celý popisĎalší môj čokoládový recept. Tento koláčik je nepečený, zdravý a hlavne neskutočne krémový a lahodný. Krém sa rozplýva na jazyku a biela čokoláda tomu pridáva nie len na estetickej stránke, ale i chuťovo sa dokonale prelína s krémom. Dúfam, že receptík vyskúšate. Dobrú chuť.

8
porcií
20-30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
150 g
100 g mleté
Krém:
360 g (alebo namočené kešu oriešky)
2 PL
2 PL
 (alebo iné sladidlo)
Na bielu čokoládu:
2 PL
1 PL (alebo pohánkový, kokosový)




Postup

  1. 1

    Suroviny sú na formu o priemere 16 cm. Ak používate väčšiu formu, suroviny si 2-násobte. Najprv si pripravte (famóznu) bielu čokoládu, aby stihla stuhnúť. Roztopený kokosový olej zmiešajte so sušeným nápojom podľa vlastného výberu. Podľa chuti oslaďte stéviou. /Nepoužívajte žiadne farebné sladidlo=hnedý cukor, kokosový cukor, agáve, datľový sirup, javorový sirup, pretože by biela čokoláda už nebola biela./ Takto pripravenú zmes nalejte na potravinovú fóliu, vytvarujte z nej valec alebo guľu (tvar, ktorý sa vám bude dobre strúhať) a zabaľte ju. Umiestnite do mrazničky.

  2. 2

    Pre korpus si v mixéri zmiešajte datľovú pasu /môžete použiť aj namočené datle a rozmixovať ich, ak nemáte pastu/ a pomleté orechy. /orechy sú tiež variabilné, môžete použiť lieskové, para, madle.../ Hmotu natlačte na dno formy.

  3. 3

    Suroviny na krém rozmixujte v mixéri a natrite na korpus. Ak chcete koláč čisto raw, namiesto tofu použite namočené kešu orechy, ktoré zabezpečia krémovú konzistenciu krému.

  4. 4

    V tomto bode vytiahnite z mrazničky stuhnutú bielu čokoládu a vybaľte ju z fólie. Na strúhadle ju nastrúhajte na koláč. Čokolády je málo, no bohato vystačí na celý povrch koláča. Dajte zchladiť minimálne na hodinu. Nakrájajte a užívajte si lahodnú chuť.

    Tofu nepečený koláč s domácou bielou čokoládou - obrázok 4

Diskusia k receptu

aleana
Hm, už len kvôli tej bielej čokoláde by som to mala vyskúšať...bielu čokoládu milujem. Možno sa niekedy odhodlám....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia