Špenátová polievka
Špenátová polievka

Polievka z listov špenátu

mitzy - fotkamitzy, 18. apríla 2017
Polievka z listov špenátu
Foto: mitzy

Špenátová polievka nevyzerá možno lákavo, ale jej chuť je skvelá, príjemne navnadí na hlavný chod, alebo zahreje večer v sychravé dni. Každý má na Zobraziť celý popisŠpenátová polievka nevyzerá možno lákavo, ale jej chuť je skvelá, príjemne navnadí na hlavný chod, alebo zahreje večer v sychravé dni. Každý má na ňu svoj recept. Pridávam aj ja - ten svoj.

5
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 menšie ks
1/2 ks
2-3 strúčiky
1 l
1 ČL
 štipka
 štipka
 vetvička
100 ml




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme umyté listy špenátu a pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a osolíme. Varíme 20 až 25 minút, kým nezmäknú zemiaky. Pretlačíme dva až tri strúčiky cesnaku, pridáme korenie a bylinky. Chvíľu ešte povaríme, prilejeme mlieko, prevaríme a polievku odstavíme. Keď už nie je vriaca, zmixujeme ju ponorným mixérom. Zdravá polievka z čerstvého špenátu je hotová. Dobrú chuť ;)

    Polievka z listov špenátu - obrázok 1

Diskusia k receptu

haji
Špenátová polévka v tvém podání se mi moc líbí, i ta miska - talíř je krásná! Jen já si prosím s krutonky! děkuji! haha Sychravé dni tu máme také, prý má nasněžit až 40 cm. Nemám slov. Hezký večer v teple a s plným bříškem, milá @Mitzy !
1x mitzy
kucharka
Výborná polievočka. Robím podobne, niekedy miesto kurkumy a saturejky dávam šalviu alebo nejaký modrý syr, väčšinou roquefort.
A ako hovori Haji... s krutónmi, prosím.
Ďakujem za pripomenutie. Pekný večer.
1x mitzy
mitzy
@Haji ďakujem, pekne sa treba zababušiť a mať nohy v teple :) Krutóny - mám rada. Aj by boli fotogenickejšie, no ja mám tak strašne rada tie rozmočené rožky práve v špenátovej :,)
@Kucharka ďakujem za tip skúsim niekedy zakomponovať. V Barce sa stravujete pestro, jedla som tam najlepší avokádový šalát aký som mohla (v Momo) doteraz sa snažím napodobniť ho - bez výsledku :)

1x haji
haji
@Mitzy (19.4.2017 09:08)
Mitzoušku, rádo se stalo, i krutonky se umí, potvorky, rozmočit! haha Nebojaj, v teple se chovám stále. Jen dnes musím do terénu, ale dám zrychlenou verzi. S tím avokádovým salátem nás seznámíš, žejo! Krásný den!
1x mitzy
mitzy
@Haji (19.4.2017 09:18)

Moje mačky sú tiež poskladané dnes v pelieškoch, ani na prechádzku to dnes nevyzerá. Nevadí. Po daždi porastie špenát :)
No jo - šalát taký skvelý neurobím ani keby sa na kľučku vyškriabem. Netuším, ako to mohli tak dobre spáchať. Len vydať sa na cesty znovu a ochutnávať cudzie chute :)
1x haji
haji
@Mitzy (19.4.2017 10:48)
U nás před chvílí začalo sněžit. A já, chudák, narozdíl od tvých kočičáků, musím do terénu, kožíšek nemaje. Co poroste po sněhu?! žeby znovu sněženky?!
K tomu avokádu, určo mají v Barce kvalitnější a vyzrálejší, nemumifikované avokáda. To nepomůže ani svěcená voda.
mitzy
@Haji (19.4.2017 11:26)

aj u nás včera nakoniec zasnežilo a čerti sa ženia ešte teraz. jedna kočičáčka sa vypýtala na balkón a hneď to otočila. kvety som z balkónu včera nasťahovala spolu s jednou premrznutou muchou chudinkou domov, prezimuje niekde za skriňou. intenzívne myslím na našu čerešňu na záhrade... do terénu nepôjdeme ani dnes s malou. budeme si niečo vyrábať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia